Bine ati venit! Telefon: 031 434 44 84
Art. 1 Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare al Grădiniţei Nr. 218, denumit în continuare regulament, reglementează organizarea şi funcţionarea unităţii si cuprinde norme în conformitate cu Constituţia României, Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 53/2003 cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 87/2006 cu modificările şi completările ulterioare, Contractul colectiv de muncă unic la nivel de ramură de învăţământ, ROFUIP prin Ordinul nr. 5.447/2020 , publicat în Monitorul Oficial.
Art. 2 Unitatea de învăţământ se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, ale propriului regulament de organizare şi funcţionare şi ale regulamentului intern.
Art. 3 Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ, precum şi modificările ulterioare ale acestuia se aprobă, prin hotărâre, de către consiliul de administraţie. După aprobare, regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ i se dă număr de înregistrare. Pentru aducerea la cunostinta personalului unitatii de învatamânt şi a părintilor, regulamentul de organizare si funcționare al unității de învățământ se afișează la avizier. Educatoarele/profesorii pentru învățământul preșcolar au obligația de a prezenta părinților regulamentul de organizare și funcționare.
Art. 4 Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ poate fi revizuit anual, în termen de 45 de zile de la începutul fiecărui an şcolar sau ori de câte ori este nevoie. Propunerile pentru revizuirea regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ se depun în scris, se înregistrează de către organismele care au avizat/aprobat regulamentul şi vor fi supuse procedurilor de avizare şi aprobare prevăzute în prezentul regulament.
Art. 5 Respectarea prevederilor regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ este obligatorie. Nerespectarea regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ constituie abatere şi se sancţionează conform prevederilor legale.
Art. 6 Regulamentul intern al unităţii de învăţământ conţine dispoziţiile obligatorii prevăzute la art. 242 din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în contractele colective de muncă aplicabile şi se aprobă prin hotărâre a Consiliului de Administraţie,
după consultarea reprezentanţilor organizaţiilor sindicale care au membri în unitatea de învăţământ, afiliate la federaţiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar.
Art. 7 Unităţile de învăţământ se organizează şi funcţionează pe baza principiilor stabilite în conformitate cu Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 8 Conducerile unităţilor de învăţământ îşi fundamentează deciziile pe dialog şi consultare, promovând participarea părinţilor la viaţa unitatii scolare, asigurând transparenţa deciziilor şi a rezultatelor, printr-o comunicare periodică, adecvată a acestora, în conformitate cu Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 9 Grădinița Nr. 218 se organizează şi funcţionează independent de orice ingerinţe politice sau religioase, în incinta acesteia fiind interzise crearea şi funcţionarea oricăror formaţiuni politice, organizarea şi desfăşurarea activităţilor de natură politică şi prozelitism religios, precum şi orice formă de activitate care încalcă normele de conduită morală şi convieţuire socială care pun în pericol sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi a personalului din unitate.
Art. 10 Unitatea de învăţământ- Gradinita Nr. 218, este acreditata si face parte din reţeaua şcolară naţională, care se constituie în conformitate cu prevederile legale.
Art. 11 În sistemul naţional de învăţământ, unităţile de învăţământ autorizate să funcţioneze provizoriu/acreditate dobândesc personalitate juridică, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
Art. 12 Gradinita Nr. 218 are următoarele elemente definitorii:
Art. 13 Gradinita Nr. 218 are conducere, personal şi buget proprii, întocmeşte situaţiile financiare, dispunând, în limitele şi condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, de autonomie instituţională şi decizională.
Art. 14 Inspectoratele şcolare stabilesc, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, după consultarea reprezentanţilor unităţilor şcolare şi a autorităţilor administraţiei publice locale, circumscripţiile şcolare ale unităţilor de învăţământ care şcolarizează grupe şi/sau clase de nivel preşcolar, primar şi gimnazial, cu respectarea prevederilor legale.
Art. 15 Circumscripţia şcolară este formată din totalitatea străzilor aflate în apropierea unităţii de învăţământ şi arondate acesteia, în vederea şcolarizării preşcolarilor/elevilor din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial.
Art. 16 Unităţile de învăţământ, pe baza documentelor furnizate de autorităţile locale şi serviciul de evidenţă a populaţiei, au obligaţia de a face, anual, recensământul copiilor din circumscripţia şcolară, care au vârsta corespunzătoare pentru înscrierea în învăţământul preşcolar şi primar.
Art. 17 Procesul instructiv-educativ se desfasoara dupa structura anului scolar, aprobata prin Ordin de Ministru.
Art. 18 Anul şcolar începe la 1 septembrie şi se încheie la 31 august din anul calendaristic următor.
Semestrul I
Cursuri: 14 Septembrie - 22 Decembrie 2020
În perioada 26 Octombrie - 01 Noiembrie 2020, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă: 23 Decembrie 2020 – 10 Ianuarie 2021
Cursuri: 11 Ianuarie – 29 Ianuarie 2021
Vacanta intersemestriala: 30 ianuarie- 7 februarie 2021
Semestrul al II-lea
Cursuri: 8 Februarie – 1Aprilie 2021
Vacanţa de primăvară (Pastele catolic): 02 Aprilie – 11 Aprilie 2021
Cursuri : 12 Aprilie – 29 Aprilie 2021
Vacanţa de primăvară (Pastele ortodox): 30 Aprilie – 9 Mai 2021
Cursuri : 10 Mai- 18 Iunie 2021
Vacanţa de vară : 19 Iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului școlar 2020- 2021.
Art. 19 Structura anului şcolar, respectiv perioadele de desfăşurare a cursurilor, a vacanţelor şi a sesiunilor de examene naţionale se stabilesc prin ordin al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice.
Art. 20 În situaţii obiective de urgenţă, cum ar fi epidemii, intemperii, calamităţi naturale, cursurile şcolare pot fi suspendate pe o perioadă determinată.
Suspendarea cursurilor se poate face, după caz:
a) la nivelul unor formaţiuni de studiu - grupe din cadrul unităţii de învăţământ, precum şi la nivelul unităţii de învăţământ - la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, cu informarea inspectorului şcolar general/al municipiului Bucureşti, respectiv cu aprobarea inspectorului şcolar general şi informarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării;
b) la nivelul grupurilor de unităţi de învăţământ din acelaşi judeţ/municipiul Bucureşti - la cererea inspectorului şcolar general, cu aprobarea ministerului;
c) la nivel regional sau naţional, prin ordin al ministrului educaţiei și cercetării ca urmare a hotărârii Comitetului Județean/al Municipiului București pentru Situații de Urgență, respectiv Comitetul Național pentru Situații de Urgență(CJSU / CNSU), după caz.
Art. 21 (1) Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate instituţiei care a aprobat suspendarea cursurilor.
(2) În situaţii excepţionale, Ministrul Educaţiei și Cercetării poate emite instrucțiuni și cu alte măsuri specifice în vederea continuării procesului educaţional.
(3) Reluarea activităților didactice care presupun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar se realizează cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
(4) În situaţii excepţionale, inclusiv pe perioada declarării stării de urgență/alertă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării elaborează și aprobă, prin ordin al ministrului, Metodologia – Cadru de organizare și desfășurare a activităților prin intermediul tehnologiei și al internetului.
Art. 22 (1) În perioada vacanţelor, în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar se pot organiza activități educative cu copiii, cu avizul Direcției de Sănătate Publică.
(2) În vederea participării la activităţile educative menţionate la alin. (1), părinţii şi unitatea de învăţământ încheie pentru perioada respectivă contract educaţional conform anexei la prezentul regulament.
Art. 23 Activitatea instructiv- educativa se realizeaza in conformitate cu prevederile Leg. educatiei nationale nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, cu noul Curriculum pentru Educatia Timpurie aprobat prin Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 4.694/02.08.2019. Continutul procesului instructiv-educativ care se realizeaza in invatamantul prescolar este structurat in planuri de invatamant pentru fiecare grupa in parte si in programe avizate de MEC.
Art. 24 Activitatile desfasurate de educatoare cu copiii care se incadreaza in nivelul I (3-5 ani) se recomanda a fi gandite si organizate din perspectiva orientarii spre socializarem pe cand activitatile desfasurate cu copiii care se incadreaza in nivelul II (5-6 ani) vor fi gandite si organizate din perspectiva pregatirii pentru scoala.
Art. 25 Intreaga activitate desfasurata de educatoare cu copiii la grupa se realizeaza pe baza cunoasterii temeinice si respectarii obligatorii a prevederilor Curricumului pentru Educatia Timpurie a planurilor-cadru si programelor scolare aprobate de MEC.
Art. 26 În unităţile de învăţământ, formaţiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu şi se constituie, la propunerea directorului, prin hotărâre a consiliului de administraţie, conform prevederilor legale.
Art. 27 Planul de scolarizare al unitatii de invatamant prescolar se fundamenteaza si se intocmeste in conformitate cu proiectele de dezvoltare institutionala, este coordonat de director, dupa consultarea Consiliului de Profesoral, a reprezentantilor parintilor si se aproba de Consiliul de Administratie al acesteia, cu avizul conform al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
Art. 28 (1) In gradinita, vor fi cuprinsi copiii cu varsta intre 3-5/6 ani, repartizati pe grupe de varsta, respectiv grupa mica, mijlocie, mare sau, dupa caz, se pot constitui grupe combinate. Organizarea acestora se face tinand cont de particularitatile de varsta, individuale si de dezvoltare psiho-fizica ale copiilor, de solicitarile parintilor, de conditiile materiale de functionale, de nivelul de protectie de educatie pe care le necesita copiii, de interesul unitatii; formatiunile de studiu in invatamantul prescolar au in medie 15 prescolari, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20.
(2) In situatii exceptionale, pe baza unei justificari corespunzatoare, unitatile de invatamant pot organiza formatiuni de studiu sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea Consiliului de Administratiei al Inspectoratului Scolar.
Art. 29 Pentru fiecare copil cu dizabilitati grave/profunde/severe/asociate orientati de catre Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala pentru invatamantul de masa, efectivele existente ale grupelor se diminueaza cu 3 copii.
Art 30 Inscrierea/transferul/scoaterea copiilor in/intre/din gradinita
(1) Gradinita scolarizeaza, cu prioritate, in limita planului de scolarizare aprobat, copiii care au domiciliul in aria de cuprindere a unitatii de invatamant. Inscrierea se face in urma unei solicitari scrise din partea parintelui/ tutorelui/reprezentantului legal si se aproba de Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant la care se solicita inscrierea. Parintele/ tutorele/reprezentantul legal are dreptul de a solicita scolarizarea fiului/fiicei sale la o alta unitate de invatamant decat cea la care are domiciliul in aria de cuprindere.
(2) Reinscrierea/inscrierea copiilor in gradinita se face anual avand la baza cadrul legal existent si documentele emise de MEC, ISMB, ISMB6 si a procedurilor de lucru emise de catre acestia, care cuprind: calendarul, etapele, criteriile, documentele necesare. Dupa aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii, calendarul de desfasurare a reinscrierilor/inscrierilor, a etapelor, a criteriilor, a documentelor necesare vor fi aduse la cunostinta celor interesati prin afisare la loc vizibil si pe site-ul gradinitei.
(3) La nivelul unitatii de invatamant, se constituie Comisia pentru reinscrierea/inscrierea prescolarilor care centralizeaza datele dupa fiecare etapa.
(4) Introducerea datelor necesare reinscrierii/inscrierii copiilor in gradinita se face in aplicatia on-line SIIIR asigurandu-se confidentialitatea datelor.
(5) Datele personale extrase din actele cuprinse in dosarul de inscriere a copiilor se consemneaza in Registrul de evidenta a Inscrierilor copiilor si catalogul grupei im mod lizibil.
(6) Datele centralizate dupa perioada de reinscriere, capacitatea institutiei, planul de scolarizare stau la baza stabilirii numarului de locuri pentru perioada de inscrieri.
(7) Pentru inscrierea copiilor in gradinita vor fi afisate urmatoarele date:
· capacitatea gradinitei;
· numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare;
· numarul de locuri ocupate in etapa de reinscriere;
· numarul de locuri disponibile pentru etapa de inscriere.
(8) Actele necesare inscrierii copiilor in gradinita:
· cerere de inscriere specifica institutiei;
· copie dupa certificatul de nastere al copilului;
· copie dupa C.I. a ambilor parinti;
· dupa caz, copie dupa hotararea de divort (alt act doveditor de incredintare al copilului);
· documente necesare pentru dosarul medical (la prezentarea copilului in unitate)
- fisa medicala tip a gradinitei completata si parafata de medicul care are in evidenta copilul;
- aviz epidemiologic eliberat de medicul de familie (valabil 48 ore);
- la propunerea cadrelor medicale din unitate, rezultatele unor analize (exudat faringian, exudat nazal, examen coproparazitologic);
- alte documente eliberate de medicul de specialitate pentru orice afectiune de natura medicala de care sufera copilul.
(9) La inscrierea copilului in gradinita nu se percep taxe de inscriere.
(10) La inscrierea copiilor este interzisa discriminarea.
(11) Prezentarea copilului la gradinita este posibila numai dupa depunerea dosarului de inscriere/reinscriere complet si aprobat de conducerea unitatii precum si a dosarului medical completat la zi.
(12) In situatia in care locurile raman neocupate dupa perioada de inscriere, aceasta poate fi prelungita pe tot parcursul anului scolar.
Art. 31 (1) Beneficiarii primari ai educatiei au dreptul sa se transfere de la o grupa la alta, in aceeasi unitate de invatamant sau de la o unitate de invatamant la alta in limita efectivelor maxime de prescolari la grupa.
(2) Transferul beneficiarilor primari ai educatiei se face cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant la care se solicita transferul si cu avizul Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant de la care se transfera.
(3) Transferul beneficiarilor primari ai educatiei de la o grupa la alta in cadrul aceleiasi unitati, la cererea parintelui, se face cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant in limita efectivelor maxime de prescolari la grupa.
(4) In situatii exceptionale, in care transferul nu se poate face in limita efectivelor maxime de prescolari la grupa, inspectoratul scolar poate aproba depasirea efectivului maxim, in scopul efectuarii transferului.
(5) Transferul se realizeaza la inceputul anului scolar sau in timpul anului scolar in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor/sustinatorilor legali;
b) in cazul unor probleme sociale, emotionale, de sanatate, dificultati de adaptare;
(6) Pentru efectuarea transferului copiilor dintr-o grupa la alta in aceeasi unitate de invatamant sau dintr-o unitate de invatamant in alta nu se percep taxe.
Art. 32 (1) Pentru copiii cu cerinte educationale speciale, in functie de evolutia acestora, se pot face propuneri de reorientare dinspre invatamantul special/special integrat spre invatamantul de masa si invers.
(2) Propunerea de reorientare se face de catre cadrul didactic care a lucrat cu copilul in cauza sau de catre parintii/tutorii/sustinatorii legali ai copilului si de catre consilierul psihopedagog scolar. Decizia de reorientare se ia de catre Comisia de Expertiza din Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, cu acordul parintilor/ tutorilor/sustinatorilor legali ai copilului.
Art. 33 Scoaterea copilului din evidenta gradinitei se face in urmatoarele situatii:
a) in caz de boala infectioasa cronica, cu avizul medicului;
b) in cazul neprezentarii in termen de 10 zile lucratoare de la data deschiderii anului scolar;
c) in cazul in care copilul absenteaza doua saptamani consecutiv, fara motivare;
d) in situatia in care parintii/tutorii/sustinatorii legali ai copilului nu platesc contributia pentru hrana in termenele stabilite;
e) in cazul imbolnavirii/manifestarii unor comportamente neadecvate ale copilului care pot afecta sanatatea si siguranta celorlalti copii;
Art. 34 Pentru mentinerea frecventei copiilor, conducerea gradinitei va lua masurile necesare care vor fi aduse din timp la cunostinta parintilor/ tutorilor/sustinatorilor legali ai copilului si a cadrelor didactice, direct raspunzatoare de aceasta.
Art. 35 Pentru specificul gradinitei cu program prelungit, programul de lucru este de luni pana vineri, stabilit pe categorii de personal si compartimente de activitate astfel:
- Director: 8:30- 16:30
- Educatoare: tura I 7:30- 12:30
tura II 12:30- 17:30
Art. 36 Durata programului pentru personalul gradinitei este stabilita conform normativelor in vigoare.
(1) Pentru cadrele didactice programul este de 5 ore/zi la catedra si 3 ore/zi destinate activitatii metodice.
(2) Pentru personalul didactic auxiliar si nedidactic, programul este de 8 ore/zi:
- Administrator financiar: 8:00-16:00
- Administrator de patrimoniu: 7:00- 15:00
- Personal bucatarie: 6:00- 14:00
- Personal nedidactic: tura I 6:00- 14:00
tura II 10:30- 18:30
(3) Personalul medico- sanitar: 2 asistente tura I 7:00- 15:00
tura II 10:00- 18:00
In fiecare zi de joi, intre orele 8:00- 10:00, isi desfasoara activitatea medicul coordonator al unitatii.
Art. 37 Programul zilnic al gradinitei este:
07:30 – 08:30 - Primirea copiilor
08:30 – 09:00 - Servirea micului dejun
09:00 -12.00 - Desfasurarea programului instructiv- educativ
12.00 - 13.00 - Servirea mesei de prânz si pregatirea programului de odihna
13:00 - 13:30 - Preluarea copiilor de catre parinti
13:00 - 15:30 - Program de odihnă
15.30 - 16:00 - Servirea gustarii
16:00 - 17:30 - Activităţi recuperatorii, recreative si de relaxare
Preluarea copiilor de catre parinti.
Art. 38 (1) Pentru asigurarea mesei copiilor aflati in gradinitele cu program prelungit, parintii/tutorii/sustinatorii legali ai copilului platesc o cotributie stabilita de legislatia in vigoare, de comun acord cu Consiliul Reprezentativ al parintilor si Consiliul de Administratie.
(2) Recalcularea contributiei parintilor pentru hrana care se asigura copiilor in gradinitele cu program prelungit, determinata de absenta copilului din unitate, se face prin reportarea sumei ramase in cont pentru perioada imediat urmatoare.
(3) In situatia retragerii copilului de la gradinita, parintele beneficiaza de returnarea sumelor platite anticipat pentru asigurarea hranei, cu aprobarea directorului, in urma inaintarii unei cereri scrise.
Art. 39 In perioadele de vacante scolare, la solicitarea scrisa a parintilor si cu plata contributiei pentru hrana copiilor, gradinitele cu program prelungit pot functiona respectand aplicarea procedurii ISMB nr. 10685/12.06.2014, revizuita in 2005 si cu indeplinirea urmatoarelor conditii specifice:
a) stabilirea locatiei potrivite pentru activitati de vacanta;
b) planificare personalului didactic si nedidactic in activitate;
c) planificarea activitatilor de vacanta;
d) asigurarea conditiilor de microclimat;
e) asigurarea meniului;
f) asigurarea efectuarii concediului de odihna pentru personalul gradinitei;
g) asigurarea timpului necesar pentru efectuarea unor lucrari de reparatii, igienizari ale cladirilor.
Art. 40 (1) Contributia pentru hrana copiilor va fi incasata de administratorul unitatii si va fi depusa impreuna cu documentele necesare la Trezoreria Sectorului 6.
(2) Directorul unitatii va stampila fiecare chitanta.
(3) Plata contributiei pentru hrana copiilor se face in primele 10 zile ale lunii pentru luna in curs.
(4) Parintii restantieri sunt avertizati la avizierul gradinitei, de catre d-nele educatoare de la grupa, prin intermediul grupurilor de WhatsApp. Neplata contributiei pentru hrana copiilor in termenele stabilite atrage dupa sine excluderea copilului din evidenta gradinitei.
Art. 41 Gradinita poate fi inchisa temporar, cu acordul Inspectoratului Scolar:
- pentru lucrari de igienizare, reparatii sau dezinsectii, dezinfectii, deratizare (in perioada vacantelor scolare);
- alte situatii neprevazute, speciale (calamitati, greve, epidemii) pe o perioada determinata/an scolar. Durata programului cu prescolarii poate fi modificata sau suspendata la propunerea bine fundamentata a conducerii unitatii, prin hotararea Consiliului de Administratie si cu aprobarea Inspectoratului Scolar. Activitatile din perioada suspendarii cursurilor vor fi recuperate dupa un program elaborat de director si aprobat de catre Consiliul de Administratie.
Art. 42 Managementul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică este asigurat în
conformitate cu prevederile legale.
Art. 43 Unitatea de învățământ Grădiniţa Nr. 218, cu personalitate juridică, este condusă de consiliul de administratie si de director.
Art. 44 Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, conducerea unităţii de învăţământ se consultă, după caz, cu toate organismele interesate: consiliul profesoral, reprezentanţii organizaţiilor sindicale afiliate federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, care au membri în unitate, consiliul reprezentativ al părinţilor şi/sau asociaţia părinţilor, autorităţile administraţiei publice locale.
Art. 45 Consultanţa şi asistenţa juridică pentru unităţile de învăţământ se asigură, la cererea directorului, de către inspectoratele şcolare, prin consilierul juridic.
Art. 46 (1) Consiliul de administraţie este organ de conducere al unităţii de învăţământ.
Art. 47 (1) La şedinţele consiliului de administraţie participă, de drept, cu statut de observatori, reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar din unitatea de învăţământ.
(2) În situații obiective, cum ar fi calamități, intemperii, epidemii, pandemii, alte situații excepționale, ședințele consiliului de administrație se pot desfășura on-line, prin mijloace electronice de comunicare, în sistem de videoconferință.
respectarea prevederilor legale;
încadrarea în bugetul aprobat, conform legii;
legale în vigoare;
r) aproba masuri de optimizare a procesului didactic propuse de consiliul profesoral;
s) aprobă tipurile de activități educative extrașcolare care se organizează în unitatea de învățământ,
durata acestora, modul de organizare și responsabilitățile stabilite de consiliul profesoral;
s) aprobă proiectul de încadrare, intocmit de director, cu personal didactic de predare, precum și schema
de personal didactic auxiliar și nedidactic;
t) aprobă repartizarea personalului didactic de predare pentru învățământul preșcolar la grupe;
t) desemnează coordonatorul pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare;
u) organizează concursul pentru ocuparea posturilor didactice auxiliare și nedidactice, aprobă comisiile în vederea organizării și desfășurării concursului, validează rezultatele concursurilor și aprobă angajarea pe post, în condițiile legii;
v) realizează anual evaluarea activității personalului conform prevederilor legale;
x) avizează, la solicitarea directorului unității de învățământ, pe baza recomandării medicului de medicina muncii, realizarea unui nou examen medical complet, în cazurile de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală, pentru salariatii unitatii de învatamant;
y) avizează, la solicitarea a jumatate plus unu din membrii consiliului de administrație, pe baza recomandării medicului de medicina munii, realizarea unui examen medical de specialitate, în cazurile de inaptitudine profesională de natura psihocomportamentală, pentru director;
z) îndeplineste atribuțiile de încadrare și mobilitatea personalului didactic de predare prevazute de Metodologia - cadru de mișcare a personalului didactic în învățământul preuniversitar;
aa) aprobă modificarea, suspendarea și încetarea contractului individual de muncă al personalului din
unitate;
bb) propune eliberarea din functie a directorului unitatii de învatamânt cu votul a 2/3 dintre membrii consiliului de administrație al unității de învatamânt sau la propunerea consiliului profesoral, cu votul a 2/3 dintre membri acestuia și comunică propunerea inspectoratului școlar;
cc) aprobă fișa individuală a postului pentru fiecare salariat, care constituie anexa la contractul individual de muncă și o revizuiește, după caz;
dd) aprobă perioadele de efectuare a concediului de odihnă ale tuturor salariaților unității de învățământ preuniversitar, pe baza cererilor individuale scrise ale acestora, în functie de interesul învățământului si al celui în cauză, tinând cont de calendarul activităților unității de învățământ și al examenelor nationale;
ee) aprobă concediile salariaților din unitatea de învățământ, conform reglementarilor legale în vigoare, contractelor colective de muncă aplicabile și regulamentului intern;
ff) îndeplinește atribuțiile prevăzute de legislatia în vigoare privind răspunderea disciplinară a personalului didactic de predare, didactic auxiliar și nedidactic din unitatea de învățământ;
gg) aprobă, în conditiile legii, pensionarea personalului din unitatea de învățământ;
hh) administrează baza materială a unității de învățământ.
Art. 48 (1) Consiliul de administratie al unitatii de învățămănt îndeplinește toate atribuțiile stabilite prin lege, metodologii, acte administrative cu caracter normativ și contracte colective de muncă
(2) Cadrele didactice, care au copii in unitatea de invatamant, nu pot fi desemnate ca membrii reprezentanti ai parintilor in consiliul de administratie al unitatii de invatamant, cu exceptia situatiei in care consiliul reprezentativ al parintilor si asociatia de parinti, acolo unde exista, nu pot desemna alti reprezentanti.
(3) Preşedintele consiliului de administrație desemnează ca secretar al consiliului de administraţie o persoană din rândul personalului didactic din Grădinita Nr. 218 care nu este membru în consiliul de administraţie, cu acordul persoanei desemnate;
(4) Secretarul consiliului de administraţie scrie lizibil şi inteligibil procesul-verbal al şedinţei, în care consemnează inclusiv punctele de vedere ale observatorilor şi invitaţilor, în registrul unic de procese-verbale al consiliului de administraţie. Raspunde de arhivarea documentelor rezultate din activitatea Consiliului de Administratie.
(5) La sfârşitul fiecărei şedinţe a Consiliului de Administraţie, toţi membrii şi invitaţii, dacă există, au obligaţia să semneze procesul verbal, încheiat cu această ocazie.
(6) Procesele verbale se scriu în “Registrul de procese verbale ale Consiliului de Administraţie” care se înregistrează în unitate pentru a deveni document oficial.
(7) Consiliul de Administratie se intruneste lunar in sedinte ordinare, precum si ori de cate ori este necesar in sedinte extraordinare, la solicitarea presedintelui Consiliului de Administratie sau a doua treimi din numarul membrilor consiliului de administratie sau a doua treimi din numarul membrilor Consiliului Profesoral. Consiliul de Administratie este convocat si la solicitarea a doua treimi din numarul membrilor Consiliului reprezentativ al parintilor.
(8) Daca, dupa 3 convocari consecutive, Consiliul de Administratie nu se intruneste in sedinta, sunt reluate demersurile pentru reconstituirea componentei Consiliului de Administratie sau, dupa caz, de constituire a unui nou Consiliu de Administratie.
Art. 49 Preşedintele consiliului de administraţie are următoarele atribuţii:
a) conduce şedinţele consiliului de administraţie;
b) semnează hotărârile adoptate şi documentele aprobate de către consiliul de administraţie;
c) întreprinde demersurile necesare pentru înlocuirea membrilor consiliului de administraţie;
d) desemnează ca secretar al consiliului de administraţie o persoană din rândul personalului didactic din unitatea de învăţământ care nu este membru în consiliul de administraţie, cu acordul persoanei desemnate;
e) colaborează cu secretarul consiliului de administraţie în privinţa redactării documentelor necesare desfăşurării şedinţelor, convocării membrilor/observatorilor/invitaţilor şi comunicării hotărârilor adoptate, în condiţiile legii;
f) verifică la sfârşitul fiecărei şedinţe dacă toate persoanele participante (membri, observatori, invitaţi) au semnat procesul-verbal de şedinţă.
Art. 50 (1) Documentele consiliului de administraţie sunt:
a) graficul şi ordinea de zi a şedinţelor ordinare ale consiliului de administraţie;
b) convocatoarele consiliului de administraţie;
c) registrul de procese-verbale al consiliului de administraţie;
d) dosarul care conţine anexele proceselor-verbale (rapoarte, programe, informări, tabele, liste, solicitări, memorii, sesizări etc.);
e) registrul de evidenţă a hotărârilor consiliului de administraţie;
f) dosarul hotărârilor adoptate, semnate de preşedinte, înregistrate în registrul de evidenţă a hotărârilor consiliului de administraţie.
(2) Registrul de procese-verbale al consiliului de administraţie şi registrul de evidenţă a hotărârilor consiliului de administraţie se înregistrează în unitatea de învăţământ pentru a deveni documente oficiale, se leagă şi se numerotează de către secretarul consiliului de administraţie.
Pe ultima pagină a registrului, preşedintele ştampilează şi semnează pentru autentificarea numărului paginilor şi a registrului.
(3) Registrele şi dosarul se păstrează în biroul directorului, într-un fişet securizat, ale cărui chei se găsesc la preşedintele consiliului de administraţie şi la secretarul consiliului de administraţie.
Art. 51 (1) Hotărârile consiliului de administraţie se redactează de către secretarul acestuia, pe baza procesului-verbal al şedinţei, în suficiente exemplare, după caz, şi se semnează de către preşedinte.
(2) Hotărârile consiliului de administraţie se afişează la avizier şi pe pagina web a unităţii de învățământ.
(3) Hotărârile consiliului de administraţie sunt obligatorii pentru toate persoanele fizice sau juridice implicate în mod direct ori indirect în activitatea unităţii de învățământ.
(4) Hotărârile consiliului de administraţie pot fi contestate la instanţa de contencios administrativ, cu respectarea procedurii prealabile reglementate prin Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 52 (1) Directorul exercită conducerea executivă a unităţii de învăţământ, în conformitate cu legislaţia privind învăţământul în vigoare, cu hotărârile consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, precum şi cu prevederile prezentului regulament.
promovarea concursului, directorul încheie contract de management administrativ-financiar cu primarul
unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază teritorială se află unitatea de învăţământ, respectiv cu preşedintele consiliului judeţean, pentru unităţile de învăţământ special. Modelul-cadru al contractului de management administrativ-financiar este anexă la metodologia prevăzută la alin. (2).
Art. 53 (1) In exercitarea funcţiei de conducere executivă, directorul are următoarele atribuţii:
local;
angajarea personalului;
învăţământul preuniversitar, precum şi atribuţiile prevăzute de alte acte normative, elaborate de minister.
administraţie;
aa) răspunde de întocmirea, eliberarea, reconstituirea, anularea, completarea, modificarea, rectificarea şi gestionarea documentelor de evidenţă şcolară;
bb) aprobă procedura de acces în unitatea de învăţământ a persoanelor din afara acesteia, inclusiv de către reprezentanţii mass-media, în condiţiile stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ. Reprezentanţii instituţiilor cu drept de îndrumare şi control asupra unităţilor de învăţământ, precum şi persoanele care participă la procesul de monitorizare şi evaluare a calităţii sistemului de învăţământ au acces neîngrădit în unitatea de învăţământ.
Directorul unitatii de invatamant de stat poate fi eliberat din functie la propunerea motivata a consiliului de administratie al inspectoratului scolar, la propunerea a 2/3 dintre membrii consiliului de administratie al unitatii de invatamant sau la propunerea consiliului profesoral, cu votul a 2/3 dintre membri. În aceasta ultima situatie este obligatorie realizarea unui audit de catre inspectoratul scolar.
In exercitarea functiei de conducere executiva directorul are urmatoarele atributii :
Alte atributii:
In situatii exceptionale (accident,boala) in care directorul nu poate delega atributiile, alt cadru didactic, membru CA ,desemnat anterior pentru astfel de situatii, preia atributiile directorului.
Art. 54 (1) Drepturile şi obligaţiile directorului unităţii de învăţământ sunt cele prevăzute de legislaţia în vigoare, de prezentul regulament, regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ, de regulamentul intern şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Perioada concediului anual de odihnă al directorului se aprobă de către inspectorul şcolar general.
Art. 55 Pentru optimizarea managementului unităţii de învăţământ, conducerea acesteia elaborează
documente manageriale, astfel:
Art. 56 (1) Documentele de diagnoză ale unităţii de învăţământ sunt:
(2) Conducerea unităţii de învăţământ poate elabora şi alte documente de diagnoză privind domenii specifice de interes, care să contribuie la dezvoltarea instituţională şi la atingerea obiectivelor educaţionale.
Art. 57 (1) Rapoartele semestriale şi anuale de activitate se întocmesc de către director. Rapoartele semestriale şi anuale de activitate se validează de către consiliul de administraţie, la propunerea directorului, la începutul semestrului al doilea, respectiv la începutului anului şcolar următor.
Consiliului profesoral.
Art. 58 Rapoartele semestriale şi anuale de activitate sunt făcute publice pe site-ul unităţii de învăţământ sau, în lipsa acestuia, prin orice altă formă, fiind documente care conţin informaţii de interes public.
Art. 59 Raportul anual de evaluare internă (RAEI) se întocmeşte de către comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii, se validează de către consiliul de administraţie, la propunerea coordonatorului comisiei şi se prezintă, spre analiză, consiliului profesoral.
Art. 60 (1) Documentele de prognoză ale unităţii de învăţământ realizate pe baza documentelor de
diagnoză ale perioadei anterioare sunt:
(2) Directorul poate elabora şi alte documente de prognoză, în scopul optimizării managementului unităţii de învăţământ.
Art. 61 (1) Planul de dezvoltare instituţională constituie documentul de prognoză pe termen lung şi se elaborează de către o echipă coordonată de către director, pentru o perioadă de trei — cinci ani. Acesta conţine:
tip PESTE);
(2) Planul de dezvoltare instituţională, respectiv planul de acţiune al şcolii (PAS) se dezbate şi se avizează de către consiliul profesoral şi se aprobă de către consiliul de administraţie.
Art. 62 (1) Planul managerial constituie documentul de acţiune pe termen scurt şi se elaborează de către director pentru o perioadă de un an şcolar.
Art. 63 Planul operaţional constituie documentul de acţiune pe termen scurt, se elaborează pentru un an şcolar şi reprezintă planul de implementare a proiectului de dezvoltare instituţională. Planul operaţional se dezbate şi se avizează de către consiliul profesoral şi se aprobă de către consiliul de administraţie.
Art. 64 Directorul ia măsurile necesare, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru elaborarea şi/sau dezvoltarea sistemului de control intern managerial, inclusiv a procedurilor formalizate pe activităţi. Planul de dezvoltare a sistemului de control intern managerial va cuprinde obiectivele, acţiunile, responsabilităţile, termenele, precum şi alte componente.
Art. 65 Documentele manageriale de evidenţă sunt:
Personalului din invatamantul preuniversitar ii este interzis sa desfasoare si sa incurajeze actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a copilului si viata intima, privata sau familiala a acestuia sau ale celorlalti salariati din unitate.
Art. 66 (1) În unităţile de învăţământ personalul este format din personal didactic de conducere, didactic de predare şi de instruire practică, didactic auxiliar şi personal nedidactic.
Art. 67 (1) Drepturile şi obligaţiile personalului din învăţământ sunt reglementate de legislaţia în
vigoare.
Art. 68 (1) Structura de personal şi organizarea acestuia se stabilesc prin organigramă, prin statele de funcţii şi prin proiectul de încadrare ale fiecărei unităţi de învăţământ.
Art. 69 (1) Coordonarea activităţii structurilor unităţilor de învăţământ se realizează de către un coordonator numit, de regulă, dintre cadrele didactice titulare, prin hotărâre a consiliului de administraţie, la propunerea directorului.
(2) Personalul din învăţământul preuniversitar are obligaţia de a veghea la siguranţa copiilor/elevilor, pe parcursul desfăşurării programului şcolar şi a activităţilor şcolare, extracurriculare/extraşcolare.
(3) Personalul din învăţământul preuniversitar are obligaţia să sesizeze, după caz, instituţiile publice de asistenţă socială/educaţională specializată, direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului în legătură cu orice încălcări ale drepturilor copiilor/elevilor, inclusiv în legătură cu aspecte care le afectează demnitatea, integritatea fizică şi psihică.
(4) La nivelul structurilor arondate unităţilor de învăţământ se pot constitui subcomisii şi colective de lucru proprii. Conform regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ, acestea sunt integrate în organismele corespunzătoare de la nivelul acesteia.
Art. 70 Personalul didactic de predare este organizat în catedre/comisii metodice şi în colective/comisii de lucru pe diferite domenii de activitate, în conformitate cu normele legale în vigoare şi cu prevederile prezentului regulament. Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ cuprinde prevederi specifice referitoare la organizarea şi funcţionarea catedrelor, comisiilor şi colectivelor.
Art. 71 (1) Personalul didactic auxiliar şi nedidactic este organizat în compartimente de specialitate care se află în subordinea directorului, în conformitate cu organigrama unităţii de învăţământ.
(2) Prin organigrama unităţii se stabilesc: structura de conducere şi ierarhia internă, organismele consultative, comisiile şi celelalte colective de lucru, compartimentele de specialitate sau alte structuri funcţionale prevăzute de legislaţia în vigoare.
(3) Organigrama se propune de către director la începutul fiecărui an şcolar, se aprobă de către consiliul de administraţie şi se înregistrează la secretariatul unităţii de învăţământ.
Art. 72 La nivelul unităţii de învăţământ funcţionează, de regulă, următoarele compartimente/servicii de specialitate: financiar, administrativ, precum şi alte compartimente sau servicii, potrivit legislaţiei în vigoare.
Art. 73 Personalul didactic are drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Art. 74 Pentru încadrarea şi menţinerea în funcţie, personalul didactic are obligaţia să prezinte un certificat medical, eliberat pe un formular specific, aprobat prin ordin comun al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării şi ministrului sănătăţii.
Art. 75 Personalul didactic are obligaţia de a participa la activităţi de formare continuă, în condiţiile
legii.
Art. 76 Se interzice personalului didactic de predare să condiţioneze evaluarea copiilor sau calitatea prestaţiei didactice la grupă de obţinerea oricărui tip de avantaje de la copii sau de la reprezentanţii legali ai acestora. Astfel de practici, dovedite de organele abilitate, se sancţionează conform legii.
Art. 77 (1) Personalul nedidactic are drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Art. 79 (1) Evaluarea personalului se face conform legislaţiei în vigoare şi a contractelor colective de muncă aplicabile.
(2) Inspectoratul şcolar realizează evaluarea periodică a resursei umane din unităţile de învăţământ
preuniversitar, potrivit prevederilor legale în vigoare.
Art. 80 (1) Evaluarea personalului didactic se realizează, în baza fişei de evaluare adusă la cunoştinţă la începutul anului şcolar.
Art. 81 Personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi cel de conducere răspund disciplinar conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 82 Personalul nedidactic răspunde disciplinar în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 83 (1) Consiliul profesoral este format din totalitatea cadrelor didactice de conducere, de predare şi de instruire practică dintr-o unitate de învăţământ. Preşedintele consiliului profesoral este directorul.
solicitarea a minimum 1/3 din numărul personalului didactic de predare şi instruire practică.
procesul-verbal de şedinţă.
Art. 84 Consiliul profesoral are următoarele atribuţii:
cadrelor didactice;
u) propune eliberarea din funcţie a directorului unităţii de învăţământ, conform legii.
Art. 85 Documentele consiliului profesoral sunt:
Art. 86 (1) Comisiile de la nivelul unităţii de învăţământ îşi desfăşoară activitatea pe baza deciziei de constituire emise de directorul unităţii de învăţământ.
(2) Activitatea comisiilor din unitatea de învăţământ şi documentele elaborate de membrii comisiei sunt reglementate prin acte normative sau prin regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ.
(3) Fiecare unitate de învăţământ îşi elaborează proceduri, privind funcţionarea comisiilor în funcţie de nevoile proprii.
Art. 87 (1) În cadrul unei unităţi de învăţământ, catedrele/comisiile se constituie din minimum
3 membri, pe discipline de studiu, pe discipline înrudite sau pe arii curriculare.
Art. 88 Atributiile comisiei pentru curriculum sunt urmatoarele:
Art. 89 Atribuţiile responsabilului comisiei pentru curriculum sunt următoarele:
solicitarea directorului;
consiliul profesoral;
Art. 90 (1) Coordonatorul pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare este, de regulă, un cadru didactic titular, propus de consiliul profesoral şi aprobat de către consiliul de administraţie, în baza unor criterii specifice aprobate de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.
Art. 91 Coordonatorul pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare are următoarele atribuţii:
acesteia;
educative;
legali pe teme educative;
Art. 92 Portofoliul coordonatorului pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare conţine:
Art. 93 (1) Inspectoratul şcolar stabileşte o zi metodică pentru coordonatorii pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare.
(2) Activitatea desfăşurată de coordonatorul pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare se regăseşte în raportul anual de activitate, prezentat în consiliul de administraţie. Activitatea educativă şcolară şi extraşcolară este parte a planului de dezvoltare instituţională a unităţii de învăţământ.
Art. 94 (1) La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ funcţionează următoarele comisii:
(5) Comisiile de la nivelul unităţii de învăţământ îşi desfăşoară activitatea pe baza deciziei de constituire emise de directorul unităţii de învăţământ;
(7) Fiecare unitate de învăţământ îşi elaborează proceduri, privind funcţionarea comisiilor în funcţie de
nevoile proprii.
COMISIA PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII
Art. 95 (1) În baza metodologiei elaborate de M.E.N, grădiniţa elaborează şi adoptă propria strategie şi propriul regulament de funcţionare al comisiei pentru evaluarea şi asigurarea calităţii.
(2) Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii are următoarele atribuţii:
a) elaborează Regulamentul comisiei, planul operaţional, programe de activități semestriale și anuale;
b) colaborează cu toate compartimentele și colectivele din grădiniţă;
c) elaborează și coordonează aplicarea procedurilor și activităților de evaluare și asigurare a calității,
d) aprobate de conducerea grădiniţei, conform domeniilor și criteriilor prevăzute de legislația în vigoare;
e) elaborează anual un raport de evaluare internă privind calitatea educației din unitatea școlară, pe baza căruia directorul elaborează raportul general privind starea și calitatea învățământului din unitatea școlară. Raportul este adus la cunoștința tuturor beneficiarilor, prin afișare sau publicare și este pus la dispoziția evaluatorului extern;
f) elaborează propuneri de îmbunătățire a calității educației;
g) cooperează cu Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, cu alte agenții și organisme abilitate sau instituții similare din țară ori din străinătate, potrivit legii.
COMISIA PENTRU PREVENIREA ŞI ELIMINAREA VIOLENȚEI, A FAPTELOR DE CORUPȚIE ȘI DISCRIMINARII ÎN MEDIUL ȘCOLAR SI PROMOVAREA INTERCULTURALITĂŢII
Art. 96 (1) La nivelul Grădiniței Nr. 218 funcţionează Comisia pentru prevenirea şi eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminarii în mediul școlar si promovarea interculturalităţii, conform Strategiei cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ.
(2) Componenţa şi atribuţiile Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminarii în mediul școlar si promovarea interculturalităţii respectă reglementările naţionale în vigoare.
(3) Componenţa nominală a Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminarii în mediul școlar si promovarea interculturalităţii se stabileşte prin decizia internă a directorului unităţii de învăţământ, după discutarea şi aprobarea ei în consiliul de administraţie.
(4) La nivelul Grădiniței Nr. 218, Comisia este formată din 5 membri: patru cadre didactice şi un reprezentant al părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali. La şedinţele de lucru ale comisiei sunt invitaţi să participe, acolo unde este posibil, în calitate de observatori, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale cu activitate în domeniul drepturilor omului.
(5) Unitatea de învăţământ, în cadrul Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminarii în mediul școlar si promovarea interculturalităţii, elaborează şi adoptă anual propriul Plan operaţional al unităţii şcolare privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar, eliminarea corupției și discriminării și promovarea interculturalității in conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, respectiv cu prevederile Planului cadru de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a preșcolarilor şi a personalului didactic, asigurarea unui mediu securizat în unitatea de învăţământ se realizează de către administraţia publică locală, instituţii specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, inspectoratele şcolare şi respectiv unităţile de învăţământ.
(6) Comisia pentru prevenirea şi eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminarii în mediul școlar si promovarea interculturalităţii este responsabilă de punerea în aplicare, la nivelul unităţii de învăţământ, a prevederilor Planului cadru de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a preşcolarilor şi a personalului în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.
În acest sens, Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar:
(a) are obligaţia de a colabora cu autorităţile administraţiei publice locale, cu reprezentanţii poliţiei şi ai jandarmeriei pentru a creşte siguranţa în unitatea de învăţământ;
(b) elaborează rapoarte privind securitatea preşcolarilor din unitatea de învăţământ;
(c) propune conducerii unităţii de învăţământ măsuri specifice, rezultate după analiza factorilor de risc şi a situaţiei specifice, care să aibă drept consecinţă creşterea gradului de siguranţă a preşcolarilor şi a personalului din unitate în incinta şi în zonele adiacente unităţii de învăţământ.
elaborează programe de activități semestriale și anuale;
(d) colaborează cu toate compartimentele și colectivele din grădiniţă;
(e) sprijină colectivul grădiniţei în realizarea unui climat de disciplină.
(f) monitorizează respectarea Regulamentului intern.
(g) colaborează cu instituțiile de profil din comunitate.
(h) elaborează şi desfăşoară activităţi de informare, prevenire şi combatere a violenţei conform OMECT nr. 1409/2007.
(i) elaborarea unui plan de acţiune pentru prevenirea şi combaterea discriminării şi promovarea interculturalităţii şi prevenirea şi combaterea violenţei.
(j) elaborarea şi implementarea codului de conduită care să reglementeze comportamentele nondiscriminatorii şi nonviolente la nivelul grădiniţei.
(k) prevenirea şi medierea conflictelor apărute ca urmare a aplicării măsurilor ce vizează respectarea principiilor şcolii incluzive.
(l) sesizarea autorităţilor competente în cazul identificării formelor grave de discriminare sau violenţă.
(m) monitorizarea şi evaluarea acţiunilor întreprinse pentru prevenirea şi combaterea discriminării şi promovarea interculturalităţii şi pentru prevenirea şi eliminarea violenţei
(n) elaborarea, anual, a unui raport care să cuprindă referiri la acţiunile întreprinse pentru prevenirea discriminării, promovarea interculturalităţii, pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi la rezultatele obţinute în rezolvarea cazurilor de discriminare, segregare sau violenţă.
(7) În cadrul Grădiniței Nr. 218 se stabilesc condiţiile de acces în unitate a personalului unităţii, preşcolarilor şi al vizitatorilor, acestea fiind incluse în regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ.
(8) Inspectoratele şcolare monitorizează activitatea Comisiilor de combatere a discriminării din cadrul unităţilor de învăţământ.
COMISIA DE CONTROL MANAGERIAL INTERN
Art. 97 (1) La nivelul Grădiniței Nr. 218 se constituie, prin decizie a directorului, în baza hotarârii Consiliului de administratie, Comisia de control managerial intern, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr. 946/2005 pentru aprobarea codului controlului intern/managerial, cuprinzând standardele de control intern/managerial la entitățile publice și pentru dezvoltarea sistemelor de control intern/managerial, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Comisia funcţionează în baza OMFP nr. 946/2005, fiind compusă din 5 membri:
(a) cadru didactic – preşedinte;
(b) secretarul grădiniţei – secretar;
(c) contabilul grădiniţei – vicepreşedinte;
(d) administratorul grădiniţei – membru;
(e) membru CEAC al grădiniţei- membru.
(3) Comisia se întruneşte trimestrial sau ori de câte ori este nevoie.
(4) Comisia de control managerial intern are următoarele atribuţii:
(a) elaborează programul de dezvoltare al sistemului de control managerial al școlii, care cuprinde
obiective, acțiuni, responsabilități, termene, precum și alte măsuri necesare dezvoltării acesteia;
(b) supune aprobării Consiliului de Administrație programul de dezvoltare a sistemului de control managerial al unității și asigură actualizarea sa;
(c) primește de la compartimentele din unitate informări referitoare la progresele înregistrate cu privire la dezvoltarea sistemelor proprii de control managerial, în raport cu programele adoptate, precum și referiri la situațiile deosebite și la acțiunile de monitorizare, coordonare și îndrumare întreprinse;
(d) elaborează și monitorizează registrul riscurilor;
(e) monitorizează elaborarea și implementarea procedurilor la nivelul școlii;
(f) îndrumă compartimentele din unitate în elaborarea programelor, în realizarea și actualizarea acestora și în alte activități legate de controlul managerial;
(g) prezintă conducerii informări referitoare la progresele înregistrate cu privire la dezvoltarea sistemului managerial în raport cu programul adoptat la nivelul unității, la acțiunile de monitorizare, coordonare și îndrumare metodologică precum și la alte probleme în legătură cu acest domeniu.
(h) asigură coordonarea deciziilor şi acţiunilor compartimentelor structurale ale entităţii publice;
(i) organizează, când necesităţile o impun, structuri specializate care să sprijine managementul în activitatea de coordonare;
(j) coordonează şi influenţează decisiv rezultatele interacţiunii dintre salariaţi în cadrul raporturilor profesionale;
(k) conştientizează salariaţii asupra consecinţelor deciziilor şi ale acţiunilor lor asupra întregii entităţi publice;
(l) organizează consultări prealabile, în vederea unei bune coordonări, în cadrul compartimentelor cât şi între structurile unităţi de învăţământ.
COMISIA PENTRU SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ ŞI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
Art. 98 (1) Este constituita şi funcţionează în conformitate cu Legea 319/2006 privind normele generale de protecţie a muncii și cu prevederile Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079 din 31 august 2016.
(2) Comisia pentru securitate și sănătate în muncă și pentru situaţii de urgenţă are în componenţă educatoare reprezentante pentru cadrele didactice şi administratoriul de patrimoniu pentru personalul auxiliar şi nedidactic și reprezentantul firmei pentru situații de urgență.
(3) Componenţa comisiei se stabileşte la fiecare început de an şcolar şi este coordonată de un preşedinte desemnat de Consiliul de administraţie.
(4) Atribuţiile Comisia pentru SSM și pentru SU constau în:
(a) organizarea activității de prevenire şi stingere a incendiilor prin planul anual de muncă;
(b) urmăreşte realizarea acţiunilor stabilite şi prezintă periodic normele şi sarcinile de prevenire şi stingere ce revin personalului precum şi consecinţele diferitelor manifestări de neglijenţă şi nepăsare;
(c) întocmirea necesarului de mijloace şi materiale pentru PSI şi solicitarea fondurilor necesare;
(d) difuzarea în sălile de grupă a planurilor de evacuare în caz de incendiu şi normele de comportare în caz de incendiu;
(e) elaborarea materialelor informative şi de documentare care să fie utilizate de personalul unităţii în activitatea de prevenire a incendiilor;
(f) elaborarea normelor de protecţia muncii pe diferite compartimente şi activităţi ţinând cont de riscurile şi accidentele ce pot interveni;
(g) organizarea instructajelor de protecţia muncii pe activităţi (la fiecare 6 luni);
(h) elaborarea de materiale informative cu privire la riscurile de accidente ce pot apărea în grădiniţă şi în afara ei;
(i) realizarea de simulări și exerciții de evacuare cu copiii pentru diferite situații de urgență;
(j) asigurarea condiţiilor normale de desfăşurare a activităţilor gradiniţei în colaborare cu Administraţia Scolilor;
(5) Comisia de protecţia muncii se întruneşte trimestrial şi ori de câte ori este nevoie;
Art. 99 (1) Serviciul financiar reprezintă structura organizatorică din cadrul unităţii de învăţământ în care sunt realizate: fundamentarea şi execuţia bugetului, evidenţa contabilă, întocmirea şi transmiterea situaţiilor financiare, precum şi orice alte activităţi cu privire la finanţarea şi contabilitatea instituţiilor, prevăzute de legislaţia în vigoare, de contractele colective de muncă aplicabile, de regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii şi de regulamentul intern.
Art. 100 Serviciul financiar are următoarele atribuţii:
contractelor colective de muncă aplicabile;
Art. 101 (1) Intreaga activitate financiară a unităţilor de învăţământ se organizează şi se desfăşoară cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Art. 102 Pe baza bugetului aprobat, directorul şi consiliul de administraţie actualizează programul anual de achiziţii publice, stabilind şi celelalte măsuri ce se impun pentru asigurarea încadrării tuturor categoriilor de cheltuieli în limitele fondurilor alocate.
Art. 103 (1) Este interzisă angajarea de cheltuieli, dacă nu este asigurată sursa de finanţare.
(2) Resursele extrabugetare ale unităţii pot fi folosite exclusiv de aceasta, conform hotărârii consiliului
de administraţie.
Art. 104 (1) Compartimentul administrativ este coordonat de administratorul de patrimoniu şi cuprinde personalul nedidactic al unităţii de învăţământ.
(2) Compartimentul administrativ este subordonat directorului unităţii de învăţământ.
Art. 105 Compartimentul administrativ are următoarele atribuţii:
Art. 106 Evidenţa, organizarea, actualizarea documentelor contabile, prezentarea situaţiilor financiare referitoare la patrimoniu şi administrarea bazei didactico-materiale a unităţilor de învăţământ se realizează în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
Art. 107 (1) Inventarierea bunurilor unităţii de învăţământ se realizează de către comisia de inventariere, numită prin decizia directorului.
(2) Modificările care se operează în listele ce cuprind bunurile aflate în proprietatea unităţii de învăţământ se supun aprobării consiliului de administraţie de către director, la propunerea administratorului de patrimoniu, în baza solicitării compartimentelor funcţionale.
Art. 108 (1) Bunurile aflate în proprietatea unităţii de învăţământ de stat sunt administrate de către consiliul de administraţie.
(2) Bunurile aflate în proprietatea unităţii de învăţământ particular sunt supuse regimului juridic al proprietăţii private.
Art. 109 Bunurile, care sunt temporar disponibile şi care sunt în proprietatea sau administrarea unităţii de învăţământ, pot fi închiriate în baza hotărârii consiliului de administraţie.
Art. 110 Beneficiarii primari ai educaţiei sunt antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii.
Art. 111 (1) Dobândirea calităţii de preşcolar/elev se obţine prin înscrierea într-o unitate de învăţământ.
(2) Înscrierea se aprobă de către consiliul de administraţie, cu respectarea legislaţiei în vigoare, a prezentului regulament şi a regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii, ca urmare a solicitării scrise a părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali.
Art. 112 (1) In situatia in care, pe durata clasei pregatitoare sau a clasei I, elevul acumuleaza absente ca urmare a unor probleme de sanatate sau se observa manifestari de oboseala sau de neadaptare scolara, parintii, tutorii sau sustinatorii legali pot depune la unitatea de invatamant o solicitare de retragere a elevului in vederea reinscrierii in anul scolar urmator, in clasa corespunzatoare nivelului din care s-a retras; la cererea motivata a parintelui, reinscrierea se poate face si in anul scolar in care s-a solicitat retragerea, in clasa anterioara nivelului din care s-a retras elevul.
CJRAE.
(4) Calitatea de elev se exercită prin frecventarea cursurilor şi prin participarea la activităţile existente în programul fiecărei unităţi de învăţământ.
(5) Prezenţa elevilor la fiecare oră de curs se verifică de către cadrul didactic, care consemnează, în mod obligatoriu, fiecare absenţă. Motivarea absenţelor se face de către cadrul didactic în ziua prezentării actelor justificative.
(6) Actele medicale pe baza cărora se face motivarea absenţelor sunt, după caz: adeverinţă eliberată de medicul cabinetului şcolar, de medicul de familie sau medicul de specialitate, adeverinţă/certificat medical/foaie de externare/scrisoare medicală eliberate de unitatea sanitară în care elevul a fost internat. Actele medicale trebuie să aibă viza cabinetului şcolar sau a medicului de familie care are în evidenţă fişele medicale/carnetele de sănătate ale elevilor.
Art. 113 Activitatea educativă extraşcolară din unităţile de învăţământ este concepută ca mijloc de dezvoltare personală, ca modalitate de formare şi întărire a culturii organizaţionale a unităţii de învăţământ şi ca mijloc de îmbunătăţire a motivaţiei, frecvenţei şi performanţei şcolare, precum şi de remediere a unor probleme comportamentale ale elevilor.
Art. 114 (1) Activitatea educativă extraşcolară din unităţile de învăţământ se desfăşoară în afara orelor
de curs.
(2) Activitatea educativă extraşcolară din unităţile de învăţământ se poate desfăşura fie în incinta unităţii de învăţământ, fie în afara acesteia, în palate şi cluburi ale copiilor, în cluburi sportive şcolare, în baze sportive şi de agrement, în spaţii educaţionale, culturale, sportive, turistice, de divertisment.
Art. 115 (1) Activităţile educative extraşcolare desfăşurate în unităţile de învăţământ pot fi: culturale, civice, artistice, tehnice, aplicative, ştiinţifice, sportive, turistice, de educaţie rutieră, antreprenoriale, pentru protecţie civilă, de educaţie pentru sănătate şi de voluntariat.
Art. 116 Evaluarea activităţii educative extraşcolare la nivelul unităţii de învăţământ se centrează pe:
Art. 117 (1) Evaluarea activităţii educative extraşcolare la nivelul unităţii de învăţământ este realizată, anual, de către coordonatorul pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare.
Art. 118 Evaluarea activităţii educative extraşcolare derulate la nivelul unităţii de învăţământ este parte a evaluării instituţionale a respectivei unităţi de învăţământ.
Art. 119 Evaluarea are la bază identificarea nivelului la care se află copilul raportat la competenţele specifice ale fiecărei discipline în scopul optimizării învăţării.
Art. 120 (1) Conform legii, evaluările în sistemul de învăţământ românesc se realizează la nivel de
domeniu de studiu sau modul de pregătire.
(2) În sistemul de învăţământ preuniversitar evaluarea se centrează pe competenţe, oferă feedback real copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice şi stă la baza planurilor individuale de învăţare.
Art. 121 (1) Evaluarea rezultatelor la învăţătură se realizează permanent, pe parcursul anului şcolar. Art. 122 (1) Instrumentele de evaluare se stabilesc în funcţie de vârstă şi de particularităţile psihopedagogice ale beneficiarilor primari ai educaţiei şi de specificul fiecărei discipline.
Art. 123 (1) Rezultatele evaluării se exprimă, după caz, prin:
severe, profunde sau asociate;
Art. 124 (1) Pentru nivelul preşcolar, rezultatele evaluării se comunică şi se discută cu părinţii, tutorii sau susţinătorii legali.
Art. 125 Copiii au dreptul să se transfere de la o grupa la alta, de la o unitate de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ la care se face transferul.
Art. 126 Transferul copiilor se face cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul şi cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ de la care se transferă.
Art. 127 (1) În învăţământul preşcolar, copiii se pot transfera de la o grupă la alta în aceeaşi unitate de învăţământ sau de la o unitate de învăţământ la alta, în limita efectivelor maxime de preşcolari la grupa.
(2) În situaţii excepţionale, în care transferul nu se poate face în limita efectivelor maxime de preşcolari la grupă, inspectoratul şcolar poate aproba depăşirea efectivului maxim, în scopul efectuării transferului. Art. 128 (1) Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, profilul şi/sau specializarea se efectuează, de regulă, în perioada intersemestrială sau a vacanţei de vara. Prin exceptie, preşcolarii se pot transfera oricând în timpul anului şcolar, ţinând cont de interesul superior al copilului.
(2) Elevii din învăţământul preuniversitar de stat se pot transfera în învăţământul particular, cu acordul unităţii primitoare şi în condiţiile stabilite de propriul regulament de organizare şi funcţionare.
Art. 129 (1) Pentru copiii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale, în funcţie de evoluţia acestora se pot face propuneri de reorientare dinspre învăţământul special/special integrat spre învăţământul de masă şi invers.
(2) Propunerea de reorientare se face de către cadrul didactic care a lucrat cu copilul în cauză sau de către părinţii, tutorii sau susţinătorii legali ai copilului şi de către consilierul pedagog şcolar. Decizia de reorientare se ia de către comisia de orientare şcolară şi profesională din cadrul CJRAE, cu acordul părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali.
Art. 130 Evaluarea instituţională se realizează în conformitate cu prevederile legale, în două forme
fundamentale:
Art. 131 (1) Inspecţia de evaluare instituţională a unităţilor de învăţământ reprezintă o activitate de evaluare generală a performanţelor diferitelor categorii de unităţi de învăţământ, prin raportare explicită la politicile educaţionale, la scopurile şi obiectivele dezirabile propuse, la standardele asumate în funcţionarea acestora.
Art. 132 (1) Calitatea educaţiei reprezintă o prioritate permanentă pentru unitatea de învăţământ şi este centrată preponderent pe rezultatele învăţării.
(2) Evaluarea internă se realizează potrivit legislaţiei în domeniul asigurării calităţii în învăţământul
preuniversitar.
Art. 133 (1) În conformitate cu prevederile legale, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se înfiinţează Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii (CEAC).
Art. 134 În procesele de autoevaluare şi monitorizare internă, unităţile de învăţământ profesional şi tehnic vor aplica instrumentele Cadrului naţional de asigurare a calităţii în învăţământul profesional şi tehnic.
Art. 135 (1) Componenţa, atribuţiile şi responsabilităţile comisiei pentru evaluarea şi asigurarea calităţii
sunt realizate în conformitate cu prevederile legale.
respectarea legislaţiei în vigoare.
Art. 136 (1) O formă specifică de evaluare instituţională, diferită de inspecţia generală a unităţilor de învăţământ, o reprezintă evaluarea instituţională în vederea autorizării, acreditării şi evaluării periodice a organizaţiilor furnizoare de educaţie, realizată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în învăţământul Preuniversitar.
legale.
Art. 137 (1) Părinţii, tutorii sau susţinătorii legali ai preşcolarului sunt parteneri educaţionali principali ai unităţilor de învăţământ.
(2) Părintele, tutorele sau susţinătorul legal al copilului are dreptul să dobândească informaţii referitoare numai la situaţia propriului copil.
Art. 139 (1) Părintele, tutorele sau susţinătorul legal al copilului are acces în incinta unităţii de învăţământ în concordanţă cu procedura de acces, dacă:
/institutorul/profesorul pentru învăţământ preşcolar/primar/profesorul diriginte;
(2) Consiliul de administraţie are obligaţia stabilirii procedurii de acces al părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali în unităţile de învăţământ.
Art. 140 Părinţii, tutorii sau susţinătorii legali au dreptul să se constituie în asociaţii cu personalitate juridică, conform legislaţiei în vigoare.
Art. 141 (1) Rezolvarea situaţiilor conflictuale sesizate de părintele/tutorele/susţinătorul legal al copilului în care este implicat propriul copil se face prin discuţii amiabile cu salariatul unităţii de învăţământ implicat educatoarea, profesorul pentru învăţământul preşcolar. Părintele/tutorele/susţinătorul legal al copilului are dreptul de a solicita ca la discuţii să participe şi reprezentantul părinţilor. In situaţia în care discuţiile amiabile nu conduc la rezolvarea conflictului, părintele/tutorele/susţinătorul legal are dreptul de a se adresa conducerii unităţii de învăţământ, printr-o cerere scrisă, în vederea rezolvării problemei.
(2) În cazul în care părintele/tutorele/susţinătorul legal consideră că starea conflictuală nu a fost rezolvată la nivelul unităţii de învăţământ, acesta are dreptul de a se adresa, în scris, inspectoratului şcolar pentru a media şi rezolva starea conflictuală.
Art. 142 (1) Conform legislaţiei în vigoare, la înscrierea copilului în unitatea de învăţământ, părintele, tutorele sau susţinătorul legal are obligaţia de a prezenta documentele medicale solicitate, în vederea menţinerii unui climat sănătos la nivel de grupă/formaţiune de studiu/pentru evitarea degradării stării de sănătate a celorlalţi elevi/preşcolari din colectivitate/unitatea de învăţământ.
patrimoniul unităţii de învăţământ, cauzate de prescolar.
Art. 143 Se interzice oricăror persoane agresarea fizică, psihică, verbală etc. a copiilor şi a personalului unităţii de învăţământ.
Art. 144 (1) Respectarea prevederilor prezentului regulament şi a regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ este obligatorie pentru părinţii, tutorii sau susţinătorii legali ai copiilor.
Art. 145 (1) Adunarea generală a părinţilor este constituită din toţi părinţii, tutorii sau susţinătorii legali ai copiilor.
Art. 146 (1) Adunarea generală a părinţilor se convoacă de către educatoare, profesorul pentru învăţământul preşcolar, de către preşedintele comitetului de părinţi al grupei sau de către 1/3 din numărul total al membrilor săi .
(2) Adunarea generală a părinţilor se convoacă semestrial sau ori de câte ori este nevoie, este valabil întrunită în prezenţa a jumătate plus unu din totalul părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali ai copiilor din grupa respectivă şi adoptă hotărâri cu votul a jumătate plus unu din cei prezenţi. In caz contrar se convoacă o nouă adunare generală a părinţilor, în cel mult 7 zile, în care se pot adopta hotărâri, indiferent de numărul celor prezenţi, cu votul a jumătate plus unu dintre aceştia.
Art. 147 (1) În Gradinita Nr. 218, la nivelul fiecărei grupe se înfiinţează şi funcţionează comitetul de părinţi.
(2) Comitetul de părinţi se alege, prin majoritate simplă a voturilor, în fiecare an, în adunarea generală a părinţilor, convocată de profesorul pentru învăţământul preşcolar care prezidează şedinţa.
Art. 148 Consiliul de conducere al Comitetului de părinţi pe grupă are următoarele atribuţii:
extracurriculare;
Art. 149 Preşedintele comitetului de părinţi pe grupă reprezintă interesele părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali în relaţiile cu organizaţia de părinţi şi prin aceasta în relaţie cu conducerea unităţii de învăţământ şi alte foruri, organisme şi organizaţii.
Art. 150 (1) Comitetul de părinţi poate decide să susţină, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar, întreţinerea, dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a clasei. Hotărârea comitetului de părinţi nu este obligatorie.
fondurilor.
Art. 151 (1) La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ funcţionează Consiliul reprezentativ al părinţilor.
Art. 152 (1) Consiliul reprezentativ al părinţilor îşi desemnează preşedintele şi 2 vicepreşedinţi ale căror atribuţii se stabilesc imediat după desemnare, de comun acord între cei 3, şi se consemnează în procesul- verbal al şedinţei.
membrilor,iar hotararile se adopta prin vot deschis, cu majoritatea simpla a voturilor celor prezenti. In
situatia in care nu se intruneste cvorumul, sedinta se reconvoaca pentru o data ulterioara,fiind statutara in prezenta a jumatate plus 1 din totalul membrilor.
juridice.
Art. 153 Consiliul reprezentativ al părinţilor are următoarele atribuţii:
Art. 154 (1) Consiliul reprezentativ al părinţilor din unitatea de învăţământ poate face demersuri privind atragerea de resurse financiare, care vor fi gestionate de către unitatea scolara constând în contribuţii, donaţii, sponsorizări etc., din partea unor persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate, care vor fi utilizate pentru:
(2) Organizaţia de părinţi colaborează cu structurile asociative ale părinţilor la nivel local, judeţean, regional şi naţional.
(3) În situații obiective, cum ar fi: calamități, intemperii, epidemii, pandemii, alte situații excepționale, ședințele Consiliului reprezentativ al părinților se pot desfășura online, prin mijloace electronice de comunicare, în sistem de videoconferință.
Art. 155 (1) Unităţile de învăţământ încheie cu părinţii, tutorii sau susţinătorii legali, în momentul înscrierii antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor, în registrul unic matricol, un contract educaţional în care sunt înscrise drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor.
(2) Modelul contractului educaţional este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezentul regulament. Acesta este particularizat la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin decizia consiliului de administraţie, după consultarea Consiliului de părinţi al unităţii de învăţământ.
Art. 156 (1) Contractul educaţional este valabil pe toată perioada de şcolarizare în cadrul unităţii de învăţământ.
(2) Eventualele modificări ale unor prevederi din contractul educaţional se pot realiza printr-un act adiţional acceptat de ambele părţi şi care se ataşează contractului educaţional.
Art. 157 (1) Contractul educaţional va cuprinde în mod obligatoriu: datele de identificare ale părţilor semnatare - respectiv unitatea de învăţământ, beneficiarul primar al educaţiei, părintele, tutorele sau susţinătorul legal, scopul pentru care se încheie contractul educaţional, drepturile părţilor, obligaţiile părţilor, durata valabilităţii contractului, alte clauze.
Art. 158 Autorităţile administraţiei publice locale, precum şi reprezentanţi ai comunităţii locale colaborează cu consiliul de administraţie şi cu directorul, în vederea atingerii obiectivelor unităţii de învăţământ.
Art. 159 Unităţile de învăţământ pot realiza parteneriate cu asociaţii, fundaţii, instituţii de educaţie şi cultură, organisme economice şi organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale sau alte tipuri de organizaţii, în interesul beneficiarilor direcţi ai educaţiei.
Art. 160 Unităţile de învăţământ, de sine stătător sau în parteneriat cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu alte instituţii şi organisme publice şi private: case de cultură, furnizori de formare continuă, parteneri sociali, organizaţii nonguvernamentale şi altele asemenea pot organiza la nivel local centre comunitare de învăţare permanentă, pe baza unor oferte de servicii educaţionale adaptate nevoilor specifice diferitelor grupuri-ţintă interesate.
Art. 161 Unităţile de învăţământ, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi prevederile prezentului regulament, pot iniţia, în parteneriat cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu organizaţiile de părinţi, în baza hotărârii consiliului de administraţie, activităţi educative, recreative, de timp liber, pentru consolidarea competenţelor dobândite sau de accelerare a învăţării.
Art. 162 (1) Parteneriatul cu autorităţile administraţiei publice locale are ca scop derularea unor activităţi/programe educaţionale în vederea atingerii obiectivelor educaţionale stabilite de unitatea de învăţământ.
Art. 163 (1) Grădinita Nr. 218 încheie protocoale de parteneriat cu poliţia, instituţii de cultură, instituții școlare, în vederea atingerii obiectivelor educaţionale stabilite prin proiectul de dezvoltare instituţională/planul de acţiune al unităţii de învăţământ.
Art. 164 În unităţile de învăţământ fumatul, consumul de alcool și consumul de droguri este interzis,
conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Art. 165 În Grădinița Nr. 218 se asigură dreptul fundamental la învăţătură şi este interzisă orice formă de discriminare a copiilor şi a personalului din unitate.
Art. 166 Anexa face parte integrantă din prezentul regulament.
GRADINITA NR 218 VA DESFASURA UN PROGRAM DE VARA ÎN LUNILE IULIE SI AUGUST, RESPECTIV 1.07.2020-31.08.2020, PUNÎND LA DISPOZITIE 120 DE LOCURI PENTRU PREȘCOLARI!
MARTI, 30.06.2020, PROGRAMUL PENTRU INSCRIEREA COPIILOR LA GRADINITA DE VARA, VA FI INTRE ORELE 8:00-10:30!!!
-CERERE DE INSCRIERE;
-CERTIFICAT DE NASTERE COPIL
-DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE;
-ADEVERINTA DE LA GRADINITA PE CARE COPILUL A FRECVENTAT-O IN ANUL SCOLAR 2019-2020;
-ADEVERINTE DE SALARIAT (AMBII PARINTI);
-COPIE DOSAR MEDICAL COPIL.
PERIOADA DE INSCRIERE 23.06-30.06.2020
PROGRAM: 10:00-14:00
Conform adresei MEC nr. 791 din 04.05.2020, pentru asigurarea cuprinderii copiilor
cu vârste între 3 și 6 ani în învățământul preșcolar se derulează, succesiv, următoarele etape:
a) reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în
acest an școlar și urmează să o frecventeze și în anul școlar 2020-2021;
b) înscrierea copiilor care nu au frecventat învățământul preșcolar.
a) Reînscrierea preșcolarilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar
în acest an școlar și urmează să o frecventeze și în anul școlar 2020-2021 se va face în
perioada 25 mai - 05 iunie 2020.
Orarul reînscrierilor și, respectiv, al înscrierilor va fi stabilit de fiecare unitate de
învățământ în parte și va fi afișat, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea
părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există.
Reînscrierile se pot efectua și prin fax, poștă electronică sau telefonic.
b). Înscrierea preșcolarilor pentru anul școlar 2020-2021 se va realiza în 3
etape:
I. PRIMA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE
1. Colectare cereri de înscriere 08.06.2020-26.06.2020
2. Procesare cereri de înscriere 29.06.2020-03.07.2020
a. Procesare cereri- Faza 1 - în această fază vor fi evaluate cererile de înscriere de
la unitățile de învățământ, exprimate ca prima opțiune (30.06.2020, ora 14.00)
b. Procesare cereri- Faza 2 - în această fază vor fi evaluate cererile de înscriere de
la unitățile de învățământ, exprimate ca a doua opțiune (02.07.2020, ora 14.00)
c. Procesare cereri- Faza 3- în această fază vor fi evaluate cererile de înscriere de
la unitățile de învățământ, exprimate ca a treia opțiune (03.07.2020, ora 14.00)
Copiii respinși după cele 3 faze ale Etapei I se vor putea înscrie pe locurile
rămas libere pentru Etapa a II-a.
II. A DOUA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE
1. Colectare cereri de înscriere 20.07.2020-31.07.2020
2. Procesare cereri de înscriere 03.08.2020-10.08.2020
a. Procesare cereri- Faza 1 - în această fază vor fi evaluate cererile de înscriere
de la unitățile de învățământ, exprimate ca prima opțiune (05.08.2020, ora 14.00)
b. Procesare cereri- Faza 2 - în această fază vor fi evaluate cererile de înscriere de
la unitățile de învățământ, exprimate ca a doua opțiune (07.08.2020, ora 14.00)
c. Procesare cereri- Faza 3- în această fază vor fi evaluate cererile de înscriere de
la unitățile de învățământ, exprimate ca a treia opțiune (10.08.2020, ora 14.00)
Copiii respinși în Etapa a II -a Faza 3 se vor putea înscrie pe locurile rămase
libere pentru Etapa de ajustări.
III. ETAPA DE AJUSTĂRI (11.08.2020 – 31.08.2020)
Presupune introducerea cererilor de înscriere și admiterea lor pe locurile rămase
libere.
Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscriere, se va face cu
respectarea prevederilor din legislația în vigoare și, cu precădere, în acest an școlar,
a prevederilor Legii nr. 56/2019, asigurând cuprinderea tuturor copiilor de 5 ani în
grupa mare, ca parte a învățământului general obligatoriu.
În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a
copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de
locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare
specifice, după cum urmează:
Criteriile generale sunt următoarele și presupun existența:
- unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care
provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se
asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
- a unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
- a unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate, în anul școlar următor, în
unitatea de învățământ respectivă;
- a unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, însoțit de
certificatul de orientare școlară eliberat de Comisia de orientare școlară și
profesională.
În cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinți este mai mare
decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a
numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil, respectiv: se
repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criteriile menționate anterior, apoi
copiii care îndeplinesc două dintre criterii și, în final, copiii care îndeplinesc doar unul dintre
criteriile menționate.
Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ
preșcolar sau cu grupe de preșcolari, sunt aprobate de Consiliul de Administrație al acesteia
și avizate de către consilierul juridic al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza
criteriilor generale menționate anterior. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de
învățământ va indica documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în
momentul validării cererii-tip de înscriere. Aceste criterii nu pot fi discriminatorii și nu pot
include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului procesului de
înscriere în învățământul preșcolar.
Pentru asigurarea transparenței procesului de reînscriere/înscriere,
conducerea unității de învățământ preșcolar va posta pe site-ul unității de învățământ
(dacă există) și la avizier, pentru toți cei interesați, următoarele informații:
- capacitatea instituției (număr de copii pentru care a fost proiectată);
- numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2020-
2021 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare);
- criteriile generale și criteriile specifice pentru înscrierea copiilor.
Totodată, unitățile de învățământ preșcolar particular vor afișa și informații privind
statutul grădiniței, respectiv: autorizată să funcționeze provizoriu sau acreditată ARACIP.
Referitor la înscriere, părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax,
poștă electronică sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind
copilul și date privind opțiunile exprimate), pentru a fi introduse în aplicația informatică
specifică.
Etapa de validare a fișelor și de completare a dosarelor cu documentele
necesare se va desfășura la momentul comunicării de către unitatea de învățământ, pe zile
și pe intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea
tuturor măsurilor de protecție.
Comunicarea va fi postată, atât pe site-ul unității de învățământ (dacă există), cât și la
avizier.
Pentru părinții/bunicii care stau cu copiii acasă, dorim să venim în sprijinul dvs si vă oferim cateva linkuri cu diverse activitati, pe care le puteti desfășura cu cei mici:
1. NASA pune la dispoziție un website dedicat în întregime copiilor (puzzle-uri, cărți de colorat, labirinturi, jocuri educative și altele) la: https://www.nasa.gov/kidsclub/index.html
2. Lista muzeelor din România cu tururi virtuale și imagini panoramice aici: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html
3. Jocuri pentru învățarea mai ușoară a geografiei aici: https://geogra.ro/joc/ro/index.php
4. Site cu nenumărate idei de activități creative pentru copii, distractive şi foarte uşor de pus în practică: http://www.creatissimo.ro
Stay safe! Stay home!
NASA Kids' Club
NASA.gov brings you the latest images, videos and news from America's space agency. Get the latest updates on NASA missions, watch NASA TV live, and learn about our quest to reveal the unknown and benefit all humankind.
nasa.gov
http://www.hubproedus.ro
HUB Proedus
Cursuri gratuite,self learning,Proedus,hub,hubproedus
hubproedus.ro
https://tikaboo.ro/jocuri-pentru-copii-in-casa/
Cele mai Distractive 50 de Jocuri Pentru Copii în Casă | Tikaboo
Descoperă 50+ de jocuri pentru copii în casă. Cele mai bune idei de activități și jocuri pentru copii pe care să le faci împreună cu copiii. UAU!
tikaboo.ro
CONTRACTELE EDUCAȚIONALE SE VOR SEMNA ÎN PRIMELE ȘEDINȚE CU PĂRINȚII DE LA NIVELUL GRUPELOR!
DUPĂ DATA DE 01.09.2019,VOM REVENI CU ALTE PRECIZĂRI ȘI INFORMAȚII REFERITOARE LA DESCHIDEREA NOULUI AN ȘCOLAR!
STIMAȚI PĂRINȚI,
JOI, 6.09.2018, ORA 16:30, ȘEDINȚA CU PĂRINȚII COPIILOR NOU-ÎNSCRIȘI.
DOSARUL MEDICAL (ACESTA SE VA ADUCE ÎN PRIMA ZI A FRECVENTĂRII GRĂDINIȚEI) PENTRU COPIII NOU ÎNSCRIȘI ÎN ANUL ȘCOLAR 2018-2019, SUNT:
PENTRU COPIII DE LA GRUPELE DE CONTINUITATE, ESTE NECESAR DOAR AVIZUL EPIDEMIOLOGIC.
CONTRACTELE EDUCAȚIONALE VOR FI SEMNATE ÎN ȘEDINȚELE CU PĂRINȚII DE LA GRUPE DUPĂ ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR.
INTRUCAT SERVERUL M.E.N. ARE PROBLEME TEHNICE SI NU AVEM ACCES LA BAZA DE DATE SIIR,SE VA AMANA AFISAREA LISTELOR CU COPIII INSCRISI IN ANUL SCOLAR 2018-2019 ! VA MULTUMIM PT.INTELEGERE !
AVAND IN VEDERE ADRESA M.E.N. NR. 30062/27.04.2018,INREGISTRATA LA I.S.M.B. CU NR.12572/02.05.2018, REFERITOARE LA REINSCRIEREA SI INSCRIEREA COPIILOR IN GRADINITA PENTRU ANUL SCOLAR 2018-2019 , VA ADUCEM LA CUNOSTINTA CA :
- Reinscrierile se vor efectua in perioada 07.05.2018-16.05.2018,
pentru copiii care frecventeaza gradinita in acest an scolar si urmeaza sa o frecventeze si in anul care urmeaza ;
- Dosarul de reinscriere va cuprinde :
-Cerere tip ;
-Copie certificat de nastere ( copil ) ;
-Copie certificat casatorie ( unde este cazul ) sau copie Hotarare Judecatoreasca ( in caza de divort ) ;
- Adeverinta de salariat ( parinti ) ;
- Dovada achitarii la zi a datoriilor catre gradinita .
Pentru alte lamuriri va puteti adresa la doamnele educatoare de la grupe.
INSCRIERILE VOR INCEPE CU DATA DE 21 MAI 2018, pentru copiii nou veniti .
Ocuparea locurilor libere,dupa finalizarea etapei de reinscrieri,se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, respectiv ;
CAPACITATEA INSTITUTIEI ESTE DE 280 DE COPII IAR NUMARUL DE LOCURI APROBAT PRIN PLANUL DE SCOLARIZARE PENTRU ANUL SCOLAR 2018-2019 ESTE DE
GRUPA MICA -3 GRUPE = 60 LOCURI ;
GRUPA MIJLOCIE- 5 GRUPE= 104 LOCURI ;
GRUPA MARE- 6 GRUPE = 141 LOCURI ;
VOM REVENI ULTERIOR CU PRECIZARI PRIVIND PROCEDURA DE INSCRIERE.
LUNI: ”Micul Picasso”- pictură pe diferite materiale/obiecte, materiale textile;
MARȚI:Teatru”Peștișorul auriu” ;
MIERCURI: Spectacol”Micul Prinț”-Palatul Copiilor;
JOI:”Parada modei”- costume confecționate din materiale reciclabile;
VINERI:”Poliția în acțiune”- vizita unui echipaj de poliție în curtea grădiniței
Marți, 13.03.2018, începând cu ora 10:00, este programată evaluarea psihosomatică a copiilor care împlinesc 6 ani după 1.09.2018 și doresc să se înscrie în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2018-2019.
Documentele necesare în ziua susținerii evaluării psihosomatice:
Vă rugăm să vă prezentați cu 10 minute mai devreme decât ora la care ați fost programați.
10:00-10:20 - TRIFU ANDREI
-BAY MELANIA
-NEAGU TATIANA
10:30-10:50 -CĂPĂȚÂNĂ MARA
-MOȚOC MIRUNA
-TĂMĂȘOIU RAREȘ
10:50-11:10 -SIMION ANDRA
-PIȚURU DAVID
-STĂRICĂ IANIS
11:10-11:30 -TEODOR LUCA
-STEGARU IRINA
-POPESCU LUCA
11:30-11:50 -BLEAHU EDUARD
-CĂPRARU MATEI
-HOGAȘ ALEXANDRU
11:50-12:10 -LUPU-AVRAM ILINCA
-JARCALEANU MARIA
-SIMION ALESSIA
12:10-12:30 -BĂDICU DIMITRIE GABRIEL
-BUCUR EDUARD ANDREI
-CIOBANU IULIA ANDREEA
12:30-12:50 -DRIDEANU IOANA
-GUTUIUM VALERIA MARIA
-NIȚĂ SARA
12:50-13:10 -POPESCU ROBERT IONUȚ
-VOLOCARIU DIANA
ÎN PERIOADA 30.10-3.11.2017, GRĂDINIȚA VA RĂMÂNE DESCHISĂ!
DIRECTOR, POPA CARMEN
JOI, 26.10.2017 ORELE 17:30 VA AVEA LOC ȘEDINȚA COMITETULUI REPREZENTATIV AL PĂRINȚILOR DIN GRĂDINIȚA NUMĂRUL 218.
PREZENȚA ESTE OBLIGATORIE PENTRU TOȚI MEMBRII COMITETULUI DE PĂRINȚI AL FIECĂREI GRUPE.
VĂ MULȚUMIM!
DIRECTOR, POPA CARMEN
Luni, 11.09.2017 vă așteptăm cu drag pentru a parcurge împreună un nou an școlar. Vă rugăm să nu uitați de avizul epidemiologic necesar intrării copilului în colectivitate.
De asemenea, joi, 7.09.2017, ora 16:00, părinții copiilor nou-înscriși la grădiniță sunt invitați să participe la ședința organizată de doamna Director împreună cu cadrele didactice.
Vă mulțumim!
EDUCATOARE: Badiu Alina
(ETAJ 1)
EDUCATOARE: ZAMFIRA ELENA/ EREMIA ELENA
(ETAJ 1)
EDUCATOARE: MICU IONICA
CREȚU ELENA
(ETAJ 1)
EDUCATOARE: MEȘINĂ MĂDĂLINA/ POPA CORNELIA
(PARTER)
EDUCATOARE: CHIONCEL FLORINA/ GHEORGHE CARMEN
(PARTER)
|
|||||||
Generat la data: 19/06/2017 12:23 | |||||||
NUME | CNP | UNITATE | GRUPĂ | FORMĂ | ALTERNATIVĂ | LIMBĂ | TELEFON |
ACIOBĂNIȚEI IOANA ALEXANDRA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ALQAWASMA OMAR | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ANDREI MARCU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ANDRICI IANIS ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ANGHEL ILINCA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ARABAGIU MARIA IOANA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ARONESCU PETRU ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BĂLAN DARIA ANDREA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BĂLAN PAUL ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BĂNICĂ SOFIA ELENA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BĂNUȚĂ VLAD | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BĂRBUCEANU SÂNZIANA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BÂRLOIU TEODORA IOANA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BICU NICOLAS DIMITRIE | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BOGDAN DAVID ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
BULHACU ANIELA ALEXANDRA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CAPRĂ ALICE ANAIS | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CĂRBUNARU CRISTINA MIRUNA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CEPUCH SONIA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CHIVU DRAGOȘ | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CHIVU MATEI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CIOACĂ TEODORA ALEXANDRA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CIOCODEICĂ VLAD CRISTIAN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CIOCOI BIANCA ANTONIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CIOI DAVID ALEXANDRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CIOI ELIZA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
COMAN DAVID ADRIAN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CONSTANTIN SOFIA ALEXANDRA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
COTUNĂ RAREȘ ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CRUCEANĂ TIBERIU ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CUCLEA ALEXANDRU IONUȚ | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
CURSUREANU ȘTEFAN MARIO | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DĂNESCU ANDREI LUCA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DELCEA VICTOR IULIAN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DEMETER IZABELLA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DICEA MARIA PATRICIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DIMOFTE NATALIA ELENA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DINCĂ RĂZVAN GABRIEL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DOBRE ANDREI DAVID | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DOBRE MEDEEA CRISTIANA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DRAGOE ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
DUMINICĂ IOANA SOFIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
EMILIAN ERIKA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
EPURE RADU TUDOR | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ERGHELEGIU ELISA FLORENTINA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
FEODOROV MARK | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
FRÎNCU PAUL ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
GANEA GABRIEL FLORIN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
GENES TEODOR | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
GHEORGHE SARA TEODORA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
GÎLĂ RAREȘ ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
GLONȚ NATALIA NICOLETA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
GRIGORE ILINCA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
HUPOIU CRISTIAN VLAD | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
IACOB ANTONIA IOANA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ILIESCU VLAD PAVEL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
IONESCU DAVID ARRI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
IONIȚĂ FABIAN MARIUS | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
IORDACHE ALEXANDRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ISPAS ALEXANDRU MATEI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ISPAS ANA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
LĂCĂTUȘU ALEXANDRU ROBERT | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
LICĂ RIANNA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
LICȘOR ISABELA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
LUNGANA ANA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MANEA EDWIN LUCA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MANTA ANA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MANTA TEODOR GABRIEL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MIHAIL HORIA CODRIN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MIJA RAREȘ ȘTEFAN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MILITARU ARIANA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MITROI ANDREI BOGDAN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MUNTEANU ELENA SOFIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
MURGU VLADIMIR PETRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
NACU GABRIEL EMIL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
NICHITUȘ MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
NICOLAU BIANCA ELENA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
OVIDENIE MARA ANTONIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PANAIT ANCA TEODORA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PĂLTĂNEA TUDOR | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PĂUN LUCA PETRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PĂUN SEBASTIAN MIHAI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PETRACHE DARIA NICOLETA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PETRESCU PATRICK MIHAI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PETRIȘOR ANA ALEXANDRA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
POPA VLAD GABRIEL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
POPESCU ANDRA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
PRODAN ROBERT GABRIEL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
RADU NATALIA ILINCA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ROMAN SABINA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ROMEDEA IULIA ALEXANDRA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ROȘU IOANA ALEXANDRA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ROTARU IRINA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
SAVA VLAD DRAGOȘ | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
SAVU TUDOR CRISTIAN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
SBÎRCEA ANTONIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
SCURTU RAYSA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
SIMION MATEI GABRIEL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
STĂNESCU MATEO CRISTIAN | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
STELIAN DIMITRIS ALEXANDRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
STOFOR MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
STOICA RALUCA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
STOICA VLADIMIR ANDREI | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
STROE ALEXANDRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
TĂTARU MATEO GABRIEL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
ȚURCANU VICTOR ALEXANDRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
URECHE SARAH IOANA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
URLĂȚEANU CĂTĂLIN MIHAIL | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
URSU RAREȘ NICHOLAS | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
VASILE MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
VIDICZKI ANA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
VLĂDAN LUCA PETRU | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
VLĂDULESCU TEODORA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mijlocie | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
VOICU IRINA MARIA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
VOICU MIRUNA IOANA | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis | |
VOLINTIRU-MECEANU LUCA TEODOR | Grădiniţa nr. 218 | Grupa mică | Prelungit | Tradițional | Limba română | admis |
GRADINITELE CARE VOR FUNCTIONA IN PERIOADA VACANTEI DE VARA SUNT :
IN PERIOADA 15-20 IUNIE SE DEPUNE LA UNITATILE RESPECTIVE DOSARUL DE INSCRIERE CARE VA CUPRINDE :
– Dosarul medical;
- Adeverinta de la gradinita nr.218 precum ca este inscris copilul in anul scolar 2016-2017
- Cererea Tip semnata de ambii parinti ;
- Plata anticipata pentru perioada inscrierii;
-Adeverinta de la grad.nr.218;
-Cererea tip de inscriere ;
- Plata anticipata pt.perioada inscrierii .
“Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniștea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia.”
Cadrele didactice au considerat că acum, în prag de sărbătoare este momentul potrivit de a transmite “din mic și mare” câte un strop de fericire și de a forma un colectiv unit pentru cei mici.
Dorim, pe această cale, să vă mulțumim, dragi părinți, pentru spiritul de unitate, promptitudinea cu care ați răspuns chemării noastre si pentru implicarea dumneavoastră în această acțiune!
Sărbători fericite alături de cei dragi, să aveți parte de multă căldură în suflet și în casă și să nu vă lipsească cele 4 taine divine: încredere, speranță, lumină și iubire!
PĂRINȚII PREȘCOLARILOR CARE SUSȚIN EVALUAREA PSIHOSOMATICĂ DIN DATA DE 6.03.2017, SUNT RUGAȚI SĂ SE PREZINTE CU:
-COPIE DUPĂ CERTIFICATUL DE NAȘTERE AL COPILULUI;
-ADEVERINȚĂ DE LA MEDICUL DE FAMILIE ÎN CARE SĂ SE SPCIFICE CĂ ESTE AP PENTRU EVALUAREA PSIHOSOMATICĂ
ORA -10:00-10:30
1.Anghel Robert;
2.Brăiloiu Eliza;
3.Cristescu Bogdan;
ORA - 10:30-11:00
1.Drajgu Lara;
2.Epureanu Mihnea;
3. Leonte Andreea;
ORA - 11:00-11:30
1.Munteanu Matei;
2.Tănăsescu Bianca;
3. Dunană Maria;
ORA - 11:30-12:00
1.Iosif Tania;
2.Negoiță Vlad;
3.Pîrvu Eduard;
ORA - 12:00-12:30
1.Zoica Teodora;
2.Bagherian Eduard;
3.Budici Antonia;
ORA - 12:30-13:00
1.Lupu Dan;
2.Macovei Sara;
3.Macovei Cătălin;
ORA - 13:00-13:30
1.Mihalcea Nadia;
2.Mihai Maria;
3.Marin Giulia;
ORA - 13:30-14:00
1.Stan Ștefan;
2.Ghinea Maria;
3.Lisofchi Ingrid;
4.Vasiliu Natalia
UPDATE (ora 18:00): Conform ultimelor informații comunicate de Comandamentul de iarnă al Municipiului București, în Capitală cursurile din unitățile de învățământ preuniversitar vor fi reluate luni, 16 ianuarie.
În virtutea autonomiei universitare, instituțiile de învățământ superior își vor stabili programul din această săptămână în funcție de specificul propriu.
***
Informații referitoare la județele în care cursurile școlare au fost suspendate în totalitate (data actualizării: luni, 9 ianuarie, ora 17:00)
Potrivit datelor comunicate de inspectoratele școlare județene, marți, 10 ianuarie, nu se vor desfășura cursuri în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vaslui, Tulcea, Teleorman, Bacău, Brăila, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Dolj, Suceava, Botoșani, Buzău, Ialomița, llfov, Constanța, Vrancea și din Municipiul București.
În raport cu datele existente în acest moment, miercuri, 11 ianuarie, va fi suspendată activitatea în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș.
Pentru informații privind județele în care cursurile au fost suspendate parțial, în funcție de problemele punctuale apărute în diverse localități, vă rugăm să accesați acest link: http://bit.ly/2insmlR.
Reamintim că deciziile de suspendare a cursurilor (parțial sau în totalitate) sunt luate de autoritățile locale în colaborare cu inspectoratele școlare județene.
Va informam ca joi, 08.09.2016, ora 17:30, va avea loc sedinta cu parintii copiilor nou inscrisi in Gradinita nr 218, in vederea comunicarii detaliilor legate de inceperea noului an scolar.
Va asteptam!
DIRECTOR, POPA CARMEN
Nr |
|
Dată |
Nume |
Prenume |
Unitate |
Formă de |
Stare |
|
|||
|
depunere |
|
|||||||||
crt |
|
cerere |
|
|
|
învățământ |
cerere |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
1 |
|
01-06-2016 |
ALACI |
ANDREEA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
MIHAELA |
|
|||||||||
2 |
|
23-05-2016 |
ALEXE |
VIVIANA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
|
||||||||||
3 |
|
25-05-2016 |
ANGHEL |
ANDRADA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
MARIA |
|
|||||||||
4 |
|
24-05-2016 |
BARBU |
ANNIS |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
ANTONIA |
|
|||||||||
5 |
|
27-05-2016 |
BUJOR |
ILINCA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
|
||||||||||
6 |
|
23-05-2016 |
BURLACU |
MIHNEA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
ALEXANDRU |
|
|||||||||
7 |
|
24-05-2016 |
CAPRĂ |
ALESIA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
|
||||||||||
8 |
|
10-06-2016 |
CATLAMAN |
ANDREEA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
ELENA |
|
|||||||||
9 |
|
27-05-2016 |
CĂRĂMIDĂ |
ALECSANDRA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
MARIA |
|
|||||||||
10 |
|
27-05-2016 |
CHEȘCULES |
AMZA TUDOR |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
CU |
|
|||||||||
11 |
|
24-05-2016 |
COJOCARU |
PATRICK |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
ANDREI |
|
|||||||||
12 |
|
02-06-2016 |
CONSTANTI |
IOANA RADINA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|||
|
NESCU |
|
|||||||||
SIIIR |
16.06.2016 |
|
|
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
||||||
Dată |
|
|
|
Alternativa |
Stare |
|
|
depunere |
Nume |
Prenume |
Unitate |
|
|||
crt |
educațională |
cerere |
|
||||
|
cerere |
|
|
|
|
|
|
13 |
10-06-2016 |
COSTACHE |
FILIP MIHAI |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|||||||
14 |
23-05-2016 |
COSTIN |
IULIA ELENA |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|||||||
15 |
25-05-2016 |
COSTIUC |
EDUARD |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
ANDREAS |
|
||||||
16 |
23-05-2016 |
CRĂCIUNES |
MIRUNA IOANA |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|
CU |
|
|
|
|
|
17 |
23-05-2016 |
DAGEAC |
MARC |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|||||||
18 |
23-05-2016 |
DAGEAC |
PATRIC |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|||||||
19 |
07-06-2016 |
DANET |
MIHAI |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
THEODOR |
|
||||||
20 |
30-05-2016 |
DAVID |
PETRU |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|||||||
21 |
24-05-2016 |
DIACONEAS |
MIHAI |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|
A |
|
|
|
|
|
22 |
23-05-2016 |
DOBRANICI |
EDAN MIHAI |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
|
|||||||
23 |
09-06-2016 |
DOBRE |
AMALIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
ŞTEFANIA |
|
||||||
24 |
26-05-2016 |
DOBRE |
MATEI |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
ALEXANDRU |
|
||||||
25 |
25-05-2016 |
DRAGNEA |
LAURENȚIU |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
ANDREI |
|
||||||
26 |
24-05-2016 |
DRAGOMIR |
DARIUS |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
ANDREI |
|
||||||
27 |
23-05-2016 |
DUMITRESC |
LUCA |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
U |
|
||||||
28 |
23-05-2016 |
DUŢĂ |
PETRU |
Grădiniţa nr. 218 |
Tradițional |
admis |
|
CRISTIAN |
|
SIIIR 16.06.2016 Pagina 2 din 7
Dată |
|
|
|
Formă de |
Stare |
|
|
depunere |
Nume |
Prenume |
Unitate |
|
|||
crt |
învățământ |
cerere |
|
||||
|
cerere |
|
|
|
|
|
|
29 |
26-05-2016 |
ENACHE |
ELENA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ALEXANDRA |
|
||||||
30 |
27-05-2016 |
FOLEA |
MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ISABELLE |
|
||||||
31 |
25-05-2016 |
GADIAC |
ALEXANDRA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
MARIA |
|
||||||
32 |
27-05-2016 |
GRANCEA |
LUCA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
33 |
01-06-2016 |
HERMAN |
VLADIMIR |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
34 |
07-06-2016 |
HODIVOIAN |
NADIA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|
U |
|
|
|
|
|
35 |
25-05-2016 |
IANCU |
ANDREEA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
SOFIA |
|
||||||
36 |
23-05-2016 |
IONAŞ |
IOANA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
37 |
26-05-2016 |
ISĂCESCU |
SARA ELENA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
38 |
31-05-2016 |
JURCĂ |
MARIA ELENA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
39 |
23-05-2016 |
LĂCĂTUŞU |
ANDREI FELIX |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
40 |
24-05-2016 |
LICĂ |
MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
41 |
01-06-2016 |
MANDA |
IOANA ALEXIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
42 |
01-06-2016 |
MANDA |
TUDOR ANDREI |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
43 |
25-05-2016 |
MARCHIDAN |
CARLA IUNIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
U |
|
||||||
44 |
23-05-2016 |
MARHAN |
NICOLE |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
GEORGIANA |
|
SIIIR 16.06.2016 Pagina 3 din 7
Dată |
|
|
|
Formă de |
Stare |
|
|
depunere |
Nume |
Prenume |
Unitate |
|
|||
crt |
învățământ |
cerere |
|
||||
|
cerere |
|
|
|
|
|
|
45 |
27-05-2016 |
MIHALACHE |
IRIS ANA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
MARIA |
|
||||||
46 |
24-05-2016 |
MIRCEA |
SOPHIA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
47 |
26-05-2016 |
MUAAWIA |
ALYA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
48 |
23-05-2016 |
NEAGU |
ALBERT |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ALECSANDRU |
|
||||||
49 |
02-06-2016 |
NISTORAN |
DANIELA RAISA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
50 |
10-06-2016 |
OARGĂ |
ALESSIA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|
|
INES |
|
|
|
|
51 |
10-06-2016 |
PAVEL |
ALESSIA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
52 |
23-05-2016 |
PERIŢEANU |
MARIA SOPHIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
53 |
06-06-2016 |
POPESCU |
RAREȘ ȘTEFAN |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
54 |
23-05-2016 |
POPOVICI |
ALEXANDRU |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANDREI |
|
||||||
55 |
30-05-2016 |
PRODĂNEL |
ŞTEFAN |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANDREI |
|
||||||
56 |
10-06-2016 |
REBEGEA |
ANDREI RARES |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
57 |
10-06-2016 |
RUSCA |
ANDREI |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
CRISTIAN |
|
||||||
58 |
23-05-2016 |
SIMOIN |
ŞTEFAN |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
DRAGOŞ |
|
||||||
59 |
26-05-2016 |
SOROCEANU |
IRINA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
60 |
25-05-2016 |
STAN |
ILINCA MARIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
SIIIR 16.06.2016 Pagina 4 din 7
Dată |
|
|
|
Formă de |
Stare |
|
|
depunere |
Nume |
Prenume |
Unitate |
|
|||
crt |
învățământ |
cerere |
|
||||
|
cerere |
|
|
|
|
|
|
61 |
24-05-2016 |
STANCA |
VLAD MATEI |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
62 |
24-05-2016 |
STANCOVICI |
ANTONIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANDREEA |
|
||||||
63 |
31-05-2016 |
STANCU |
TUDOR |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
CATALIN |
|
||||||
64 |
25-05-2016 |
STOICA |
DRAGOȘ |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
GABRIEL |
|
||||||
65 |
24-05-2016 |
STOICA |
FILIP |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ALEXANDRU |
|
||||||
66 |
23-05-2016 |
TOMA |
TIBERIU |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANDREI |
|
||||||
67 |
27-05-2016 |
TUDORAN |
LUISA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ŞTEFANIA |
|
||||||
68 |
25-05-2016 |
TUDOSE |
NATALIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
69 |
09-06-2016 |
ŢIGĂNILĂ |
IASMINA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
70 |
06-06-2016 |
ȚÎRLESCU |
CĂLIN LUCA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
71 |
25-05-2016 |
VASILE |
SOFIA ILINCA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
72 |
10-06-2016 |
ZABAVA |
VLAD ANDREI |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
73 |
30-05-2016 |
ZAMFIRESC |
DARIA IOANA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
U |
|
||||||
74 |
30-05-2016 |
ZAMFIRESC |
DAVID |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
U |
ALEXANDRU |
|
|||||
75 |
30-05-2016 |
ZAMFIRESC |
DENISA ELENA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
U |
|
||||||
76 |
31-05-2016 |
BULHACU |
ANIELA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
respins |
|
ALEXANDRA |
|
SIIIR 16.06.2016 Pagina 5 din 7
Dată |
|
|
|
Formă de |
Stare |
|
|
depunere |
Nume |
Prenume |
Unitate |
|
|||
crt |
învățământ |
cerere |
|
||||
|
cerere |
|
|
|
|
|
|
77 |
24-05-2016 |
EPURE |
RADU TUDOR |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
respins |
|
|
|||||||
78 |
26-05-2016 |
GRAMA |
SONIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
respins |
|
ȘTEFANIA |
|
||||||
79 |
31-05-2016 |
STOICA |
ERIC FLORINEL |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
respins |
|
|
|||||||
80 |
08-06-2016 |
BUZATU |
ERIC ANDREI |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
81 |
24-05-2016 |
CATINA |
ROBERT |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
CHRISTIAN |
|
||||||
82 |
06-06-2016 |
CÂRLAN |
ANDREI |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANTIP |
ALEXANDRU |
|
|||||
83 |
23-05-2016 |
CRÎMU |
SOFIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ALEXANDRA |
|
||||||
84 |
23-05-2016 |
DANU |
ŞTEFAN |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANDREI |
|
||||||
85 |
25-05-2016 |
MOCANU |
DENISA IOANA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
86 |
07-06-2016 |
NEAGU |
TATIANA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
87 |
27-05-2016 |
OLTEAN |
ALESSIA IOANA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
88 |
25-05-2016 |
OLTEANU |
SOFIA ALESSIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
89 |
26-05-2016 |
PĂDUREȚ |
ALEXIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
MIHAELA |
|
||||||
90 |
23-05-2016 |
PETRESCU |
MAYA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANDREEA |
|
||||||
91 |
24-05-2016 |
RADU |
HORIA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
|||||||
92 |
03-06-2016 |
TALPEANU |
MATEI IONUT |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
|
SIIIR 16.06.2016 Pagina 6 din 7
Dată |
|
|
|
Formă de |
Stare |
|
|
depunere |
Nume |
Prenume |
Unitate |
|
|||
crt |
învățământ |
cerere |
|
||||
|
cerere |
|
|
|
|
|
|
93 |
27-05-2016 |
BIRĂU |
ALEXANDRU |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
CRISTIAN |
|
||||||
94 |
25-05-2016 |
PETRE |
ANDREI |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
CATALIN |
|
||||||
95 |
08-06-2016 |
PETRE |
IRINA |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANASTASIA |
|
||||||
96 |
25-05-2016 |
STOICA |
EDUARD |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
admis |
|
ANDREI |
|
||||||
97 |
31-05-2016 |
POPESCU |
DAVID |
Grădiniţa nr. 218 |
Prelungit |
respins |
|
|
SIIIR 16.06.2016 Pagina 7 din 7
Procedura de inscriere si reinscriere
Dosarele necesare reînscrierii ,vor cuprinde urmatoarele documente:
Dosarele COMPLETE, vor fi predate doamnelor educatoare de la fiecare grupă, pe bază de semnătură!